Trei persoane din Galati a fost retinute de jandarmi dupa ce au aruncat cu oua si rosii in directia premierului Emil Boc, in momentul in care acesta parasea Palatul Prefecturii din Galati.

Cele trei persoane care au aruncat sambata cu oua si rosii dupa premierul Emil Boc, in momentul in care acesta iesea din Palatul Prefecturii din Galati, au fost amendate de jandarmi cu sume intre 700 si 1.000 de lei, transmite corespodnentul NewsIn.

"Cele trei persoane au fost amendate pentru fapte care aduc atingere linistii si ordinii publice, conform Legii 61/1991. Cei doi barbati au fost amendati cu cate 1.000 de lei pentru aruncarea de obiecte asupra unei persoane si constitruire de grup, iar femeia care-i insotea cu 700 de lei pentru aducerea de injurii si constituire de grup", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Costin Barbu.

Cei trei sunt membri ai organizatiei PNT Galati, fiind vorba despre presedintele organizatiei, Marian Popa, vicepresedintele Ioan Furtuna, si purtatorul de cuvant al organizatiei si, in acelasi timp, lider al organizatiei de tineret, Geanina Caracas.

Conform aceleiasi surse, politia continua ancheta cercetandu-i pe cei trei pentru savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri, fapta prevazuta si pedepsita de Codul Penal cu o pedeapsa intre doi si sapte ani de inchisoare.

Premierul Emil Boc a fost atacat sambata cu oua si rosii, de trei persoane, in momentul in care a parasit Palatul Prefecturii din Galati, unde a prezidat o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. In momentul in care Boc a iesit din cladire, acestia a scandat "Nu vrem lei nu vrem valuta, vrem ca Boc sa ne raspunda", dupa care unul dintre barbati a aruncat cu oua si rosii spre premier. Acesta a fost imobilizat in scurt timp de jandarmi.

Premierul nu a fost nimerit de barbatul care a aruncat cu oua. El s-a urcat in masina si a plecat catre localitatea Sendreni, unde urmeaza sa reevalueze situatia creata de inundatii.

Citeste si:
VIDEO Explozie puternică la o pensiune din Cluj-Napoca. O femeie a...
VIDEO Explozie puternică la o...

Premier Emil Boc a prezidat sambata sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati, fiind insotit de secretarii de stat din MAI, Mihai Capra si Liviu Gradinaru, si de liderul grupului PDL din Camera, Mircea Toader. La sedinta participa si prefectii judetelor Tulcea si Braila, precum si Ionel Bors, country manager pentru Romania al ArcelorMittal.

Premierul le-a spus celor prezenti ca principala preocupare a autoritatilor centrale o reprezinta salvarea vietii oamenilor din zonele inundate si asigurarea adapostului si hranei pentru cei care au fost deja evacuati din zonele sinistrate. Boc a spus, in acest context, ca a cerut prefectilor sa-i comunice un necesar al locuintelor modulare, adaugand ca, in prezent, sunt disponibile peste 700 de asemenea unitati. De asemenea, Boc i-a asigurat ca la rectificarea bugetara din iulie Guvernul va aloca bani pentru sinistrati, sumele urmand sa fie destinate fie pentru constructia de noi locuinte, fie sub alte forme de ajutor, astfel incat pana la iarna niciun sinistrat sa nu ramana fara adapost.

Citeste si:
Emil Boc, despre alegerile din PNL. Mesajul pe care i l-a transmis...
Emil Boc, despre alegerile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.