O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc la o pensiune din Cluj-Napoca, situată pe strada Dunării. O femeie a fost găsită carbonizată, iar alte două persoane au suferit arsuri. Declarațiile primarului Emil Boc.

Explozie urmată de incendiu la o pensiune din Cluj-Napoca

La fața locului au intervenit 30 de pompieri cu trei autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălțime și cinci ambulanțe. O femeie a murit carbonizată, două vicime cu arsuri au fost transportate la spital, iar alte trei persoane au fost asistate medical, fără a fi duse la o unitate medicală. Traficul a fost restricționat în zonă.

„Eu eram treaz deja când a fost explozia, s-a cutremurat tot blocul, deşi suntem la vreo 250m de locul respectiv. La noi în bloc şi la alte câteva din jur a picat instant curentul. Cioburile şi resturile au zburat vreo câteva zeci de metri în jur.”, a declarat pentru Monitorul de Cluj un bărbat care locuieşte la doar câţiva metri de locul exploziei.

„În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului a fost descoperită o persoană de sex feminin decedată/carbonizată şi au mai fost identificate încă două persoane de sex masculin, conştiente, care prezentau arsuri pe mare suprafaţă a corpului. Aceste două victime, conştiente, au fost transportate la spital. Suflul exploziei a afectat clădirile şi autoturismele din zona pe o raza de aproximativ 30 metri. A mai fost acordată asistenţă medicală altor patru persoane, însă nu au fost transportate la spital. Incendiul a fost limitat de intervenţia pompierilor şi nu s-a extins la vecinătăţi.

Mai multe persoane din imobilele din zona s-au autoevacuat. La acest eveniment au intervenit aproximativ 30 pompieri. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei evenimentului. Între timp, incendiul care se manifesta la conducta de gaz de la nivel stradal a fost lichidat", informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Emil Boc a ieșit la declarații

Primarul Emil Boc spune că explozia s-a produs la o pensiune: „din nefericire, în această dimineață, în jurul orei 07:00, a avut loc o explozie la pensiunea de pe strada Dunării”. Edilul a completat că incendiul s-ar fi produs în urma unei acumulări de gaze.

„Explozie în această dimineaţă la o pensiune de pe strada Dunării. Din nefericire, în această dimineaţă, în jurul orei 7, a avut loc o explozie la pensiune de pe strada Dunării. Cauza: acumulare de gaze. Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente şi o persoana se află în stare de şoc.

Şocul exploziei a afectat şi unele magazine şi locuinţe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale. Mulţumesc tuturor structurilor de urgenţă pentru intervenţia rapidă şi profesionistă”, a scris pe Facebook, primarul Clujului, Emil Boc.

Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.