Crin Antonescu a declarat ca a stabilit cu liderul PSD Victor Ponta niste intalniri cu scopul crearii unei platforme pentru o "guvernare de avarie", opinand ca liberalii si social-democratii trebuie sa formeze o alta majoritate in Parlament care sa schimbe actualul Guvern.

Antonescu a declarat la Antena 3 ca atat PSD, cat si PNL au ajuns la concluzia ca trebuie sa vina impreuna cu o alternativa la actuala guvernare si ca fiecare dintre cele doua partide nu mai trebuie sa aiba ca prioritate "incasarea" de procente pana la alegeri, ci inlaturarea Guvernului. "Eu cred ca solutii exista si ca trebuie sa le cautam. De altfel, sper sa nu fiu prea optimist daca spun ca am constatat si intr-o discutie pe care am avut-o telefonic cu Victor Ponta si in declaratii pe care cei din PSD le-au dat. Am constatat ca si ei isi pun problema ca e cazul sa facem si sa examinam ce am putea face impreuna acum. Ca asa, ce ne deosebeste si cum vom fi noi foarte tare unii de dreapta si altii de stanga in 2012 sau in 2020, asta e simplu si stim cu totii si e corect. Pentru mine e insa o realitate destul de dramatica: poate cineva sa stea linistit, chiar incasand procente electorale, pana in 2012 cu tara pe mana unui asemenea Guvern si unei asemenea puteri? Eu nu pot. Si atunci ideea este cand se poate face ceva cat de repede si ce se poate face", a spus liderul liberal, relateaza NewsIn.

In acest context, Antonescu a anuntat ca in perioada urmatoare vor avea loc discutii intre PSD si PNL pentru constituirea unei platforme de guvernare "de avarie". "In sensul acesta, noi am stabilit sa avem niste discutii in zilele urmatoare sa incercam sa conturam, pentru orice eventualitate, o platforma sa-i spunem - niste elemente esentiale pe care le-am putea pune la baza unei alternative de guvernare, guvernare de avarie. Si sigur ca deindata ce se vor putea organiza alegeri anticipate si daca se vor putea organiza alegeri anticipate, sunt cu totul de acord", a subliniat presedintele PNL.

  • Ponta nu stie nimic

Victor Ponta a spus ca nu era la curent cu declaratiile lui Crin Antonescu si nu a discutat cu acesta pe o astfel de tema. "Nu (am avut astfel de discutii - n.r.) inca, poate ca o sa avem la un moment dat", a spus liderul social-democrat. Intrebat cum interpreteaza declaratiile lui Antonescu, privind o solutia unei "guvernari de avarie" PSD-PNL, Ponta a spus ca liberalul probabil se gandea la modalitati de a demite Cabinetul pentru a putea forma o majoritate in Parlament.
Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Intrebat daca au avut loc discutii despre posibilitatea intrarii la guvernare a PSD impreuna cu PNL, in cazul in care social-democratii strang semnaturile necesare pentru motiunea de cenzura si aceasta trece, Ponta a negat din nou, excluzand aceasta varianta. "Nici nu o sa avem prea curand", a precizat presedintele PSD.

  • Se coace o alianta?

Viceliderul grupului PNL din Camera, Eugen Nicolaescu, a declarat joi, pentru NewsIn, ca lideri liberali si social-democrati au avut o intalnire in cursul careia s-a stabilit sa se stabileasca forme de colaborare pentru incheierea unui document comun "care poate fi si platforma".

"Crin Antonescu a spus ca ne gandim sa facem un document care sa se numeasca ca o platforma, n-a spus obligatoriu ca e o platforma, ci poate fi ca o platforma pentru o guvernare de avarie. Ca urmare a unei intalniri pe care am avut-o ieri, cativa lideri ai PNL cu ai PSD, am ajuns la concluzia ca este important sa cautam o serie de cai de colaborare care ar putea sa duca la incheierea unui document care poate fi si o platforma, dar si un document care sa ne dea directiile de actiune ale opozitiei in perioada urmatoare si care sa aiba ca scop principal inlocuirea acestui Guvern. In consecinta, am convenit ca saptamana viitoare cativa lideri PNL cu cativa lideri PSD sa se intalneasca sa exploreze temele care pot fi abordate si cand se va ajunge la un document care poate fi adoptat, atunci el va fi prezentat presedintilor celor doua partide", a spus Nicolaescu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Deputatul PNL a mai sustinut ca intalnirile vor porni de la principiul elementar de a se discuta pe ce apropie, iar nu pe ce desparte cele doua formatiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.