Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat miercuri, la Bucuresti, ca multe state europene se confrunta, ca si Romania, cu situatii dificile din punct de vedere economic, precizand ca saptamana trecuta a vizitat Grecia si ca acolo situatia este "asemanatoare".

"Vin cu un mesaj ferm de solidaritate din partea Uniunii Europene. Stiu ca acest lucru este important pentru Romania intr-un moment dificil din punct de vedere economic. Este foarte important sa subliniem ca multe state europene se confrunta cu situatii asemanatoare. Saptamana trecuta am petrecut o zi in Grecia si acolo situatia este asemanatoare. Necesitatea reformelor dure in Grecia se leaga de un guvern socialist, in Romania este vorba de un guvern de centru-dreapta, insa mesajul meu este acelasi, indiferent de culoarea politica: trebuie sa traversam aceasta perioada dificila si poate peste cateva luni, poate doi ani, vom fi foarte mandri de noi in Uniunea Europeana", a declarat presedintele Parlamentului European, la finalul unei intalniri cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Trebuie sa ne vindecam economia si pentru asta trebuie sa folosim medicamente care nu sunt intotdeauna bune la gust, dar sunt necesare pentru vindecare", a subliniat Buzek. [UE sprijina planul de austeritate al Romaniei]

  • Cuvinte de lauda

Presedintele PE a apreciat ca fiind important, in schimb, faptul ca celelalte initiative importante pentru Romania merg mai departe, referindu-se la sprijinul pentru fonduri structurale, pentru agricultura, pentru cercetare, apreciind ca toate aceste masuri sunt impotrante pentru cresterea economica, crearea de locuri de munca si pentru dezvoltarea durabila.

"Romania este un punct crucial din perspectiva Uniunii Europene, este o tara foarte importanta in regiunea Marii Negre si contam pe Romania pentru contactele noastre cu partenerii estici, Balcanii de Vest. Strategia Marii Negre este foarte importanta pentru UE, si Romania fiind o tara atat de importanta suntem foarte interesati in dezvoltarea si cresterea sa viitoare", a mai precizat Jerzy Buzek.

Buzek a tinut sa reitereze mesajul de solidaritate cu care vine in Romania, subliniind ca este important ca statele din Uniune sa fie unite pentru ca acestea sa-si creeze o pozitie comuna atat in interiorul Europei cat si pentru partenerii din afara.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.