Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat luni ca deputatii social-democrati vor incepe procedura de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prin "excludere temporara" de la lucrarile acestui for, din cauza refuzului de a semna numirea lui Valer Dorneanu la CCR.

"Am luat decizia, si o vom pune in practica prin grupul parlamentar PSD din Camera Deputatilor, de a incepe procedura de sanctionare a doamnei Roberta Anastase, sanctiune prevazuta de Regulamentul Camerei Deputatilor si de statutul parlamentarilor, de excludere temporara de la lucrarile Camerei Deputatilor, astfel incat votul regulamentar, constitutional si legal prin care dl. Valer Dorneanu a fost numit judecator la CCR sa poata produce efecte", a spus Ponta, relateaza NewsIn.

Liderul social-democrat a spus ca presedintia Camerei va fi preluata probabil de unul dintre vicepresedinti, "care se va supune legii si va semna hotararea Camerei Deputatilor, in asa fel incat sa avem judecator la Curtea Constitutionala".

Ponta a atras atentia ca de luni mandatele a doi judecatori inceteaza, lucru care impiedica functionarea CCR "prin opozitia personala a doamnei Anastase, sau a grupului PDL din Senat". "CCR nu are doi judecatori si nu poate functiona. (...) Chiar daca democrat-liberalii sunt nemultumiti de lipsa sustinerii pentru candidatii lor, trebuie sa se supuna democratiei", a conchis Victor Ponta.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, abaterile de la regulament pot atrage sanctiunile de interzicere a participarii la lucrarile Camerei pe timp de maximum 15 zile si excluderea temporara. Aceste doua sanctiuni pot fi aplicate la propunerea Biroului permanent, dupa un raport al Comisiei juridice. Interzicerea participarii la sedinte poate avea loc pentru un maxim de 15 zile, iar excluderea temporara poate varia de la o sedinta pana la maximum 30 de sedinte din aceeasi sesiune.

"La CCR trebuie sa ajunga omul PDL"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.