Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei trebuie sa ajunga omul PDL, dupa repetarea votului in Camera Deputatilor.

Eu cred in omul nostru, cred in valoarea majoritatii noastre. Am o relatie foarte buna cu Valer Dorneanu, eu un om deosebit, nu am ce sa-i reprosez, dar cred ca va trebui sa ajunga la Curtea Constitutionala omul pe care il sustine PDL, care este un profesor excelent, un bun profesionist si un om valoros”, a spus Ioan Oltean, potrivit caruia, la nivelul Parlamentului, s-au format doua tabere, cea a opozitiei, care apreciaza ca numarul de voturi obtinut de Valer Dorneanu este in masura a-l considera judecator validat ales si tabara majoritatii parlamentare, care apreciaza ca nu sunt intrunite conditiile prevazute de lege pentru ca reprezentantul PSD, Valer Dorneanu, sa fie considerat ales, ci, dimpotriva, se impune repetarea votului. [Scandal pe alegerile din CCR]

PSD face plangere la Parchet

Deputatul Emil Radu Moldovan, purtatorul de cuvant al PSD, a declarat ca PSD va cere anchetarea Robertei Anastase pentru abuz in functie daca nu va semna hotararea Camerei Deputatilor de numire a lui Valer Dorneanu la Curtea Constitutionala (CCR).

In situatia in care Roberta Anastase va abuza de functia sa si nu va semna hotararea Camerei Deputatilor pentru desemnarea lui Valer Dorneanu in functia de judecator al CCR, vom face inclusiv plangere penala la Parchet pentru ca e un abuz evident in functia pe care doamna Anastase o detine”, a spus Emil Radu Moldovan, care a explicat ca, prin decizia 898 din octombrie 2008, CCR a precizat ca atunci cand sedinta unei Camere este in cvorum, decizia se ia cu majoritatea celor prezenti, transmite corespondentul NewsIn.

Am avut 303 parlamentari prezenti la sedinta din 334. Candidatul Valer Dorneanu a obtinut 176 de voturi in detrimentul fostului profesor al domnului Boc, Stefan Mina, care a obtinut 123 de voturi”, a declarat Moldovan, conform caruia nemultumirea unor parlamentari PDL care au votat cu Valer Dorneanu era legata de faptul ca aceasta candidatura a lui Stefan Mina, era, de fapt, o candidatura a PDL Cluj, iar ei nu au fost consultati.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.