Guvernul a adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, fiind admise patru amendamente pentru primul proiect care vizeaza reducerile salariale si un amendament pe al doilea proiect de lege privind reducerile pensiilor.

"Am adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament. Au fost depuse 51 de amendamente, au fost acceptate patru", a declarat prim-ministrul Emil Boc, transmite Realitatea.

  • De cand se aplica reducerile?

Potrivit premierului, masurile de austeritate nu se aplica de la 1 iunie, ci de la data intrarii in vigoare a legii. "La data intrarii in vigoare a prezentei legi se reduce cuantumul pensiilor si salariilor.”, a declarat Boc.

  • Pensiile minime sociale nu vor scadea

Acesta a mai mentionat ca pensiile minime sociale nu vor scadea sub 350 de lei.

Emil Boc a mai anuntat ca al treilea amendament admis precizeaza ca "salariile angajatiilor cabinetelor parlamentare se reduc cu 25%", iar al patrulea se refera la veniturile membrilor academiilor de Stiinte medicale care intra si ele sub incidenta legilor.

  • Pensiile de invaliditate, verificate in termen de un an

Pensiile de invaliditate vor fi verificate in termen un an, nu de trei ani, potrivit unui amendament acceptat luni de Guvern. Potrivit proiectului de Lege, persoanele care au obtinut ilegal pensii de invaliditate vor raspunde in fata legii si vor fi obligate sa returneze integral sumele incasate, scrie NewsIn.

Daca in urma verificarii incadrarii in grad de invaliditate rezulta ca dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin savar?irea unor infractiuni, atat beneficiarul pensiei de invaliditate cat si persoanele care au participat, in orice mod, la savarsirea unei infractiuni ce a avut ca rezultat incadrarea in grad de invaliditate raspund in conditiile legii”, se arata in proiectul de Lege in forma aprobata de Guvern. In text se mai arata ca beneficiarul pensiei de invaliditate obtinute prin savarsirea unei infractiuni va fi obligat sa restituie integral sumele incasate.

Citeste si:
VIDEO Explozie puternică la o pensiune din Cluj-Napoca. O femeie a...
VIDEO Explozie puternică la o...

Cititi si: Zi decisiva pentru Guvernul Boc
Basescu, nemultumit pe Guvern din cauza masurilor de austeritate
Boc se pregateste de remaniere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.