Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistrita, ca "imediat" dupa adoptarea masurilor de austeritate Emil Boc va trebui sa faca o remaniere guvernamentala "si o va face", sustinand ca premierul i-a confirmat acest lucru.

"Imediat dupa adoptarea acestor masuri premierul va trebui sa faca o remaniere guvernamentala - si o va face! V-am raspuns la intrebare sincer... ", a afirmat Oltean.

Intrebat daca premierul Emil Boc i-a spus ca va remania Guvernul, Oltean a raspuns: "Mi-a spus ca o va face!". "Imediat dupa ce se adopta aceste masuri va trebui facuta o remaniere guvernamentala. Dar nu acuma, nu astazi, nu maine, ci dupa. Pentru ca sunt multi ministri care nu au confirmat", a continuat vicepresedintele PDL.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nu exclude posibilitatea unei remanieri guvernamentale in aceasta vara, dar spune clar ca nu crede in varianta unui Guvern de tehnocrati.

Nu cred ca va fi (n.r. o remaniere), dar s-ar putea sa fie. Multe lucruri s-ar putea intampla”, a spus ministrul Transporturilor.

Pe de alta parte, Radu Berceanu a precizat ca motiunea de cenzura anuntata de PSD nu va trece, pentru ca nimeni nu vrea cu adevarat sa intre la guvernare.

  • PDL-istii nu stiu nimic

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a afirmat vineri pentru NewsIn ca posibilitatea unei remanieri guvernamentale nu a fost analizata in cadrul unei sedintei a Biroului Permanent National al PDL.

Anastase a precizat ca nu are cunostinta de intentia premierului Emil Boc de a recurge la o innoire a echipei guvernamentale printr-o remaniere ce ar urma sa survina dupa angajarea raspunderii cabinetului pe masurile de austeritate. "Nu stiu nimic de asa ceva. Subiectul nu a fost discutat intr-o sedinta a Biroului Permanent", a afirmat Roberta Anastase.

Lideri democrat-liberali sustin ca subiectul remanierii nu a fost abordat intr-un cadru oficial, in interiorul conducerii partidului, Cezar Preda afirmand ca prioritatea guvernului este implementarea masurilor de austeritate.

Citeste si:
Nicolae Ciucă a anunțat numele miniștrilor vizați de o posibilă...
Nicolae Ciucă a anunțat...

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a spus ca nu stie ca Emil Boc sa ia in calcul varianta unei remanieri guvernamentale, adaugand ca prioritar este faptul ca masurile pe care Executivul isi angajeaza raspunderea sa fie puse in aplicare. "Nu am cunostinta de asa ceva. Am inteles ca Ioan Oltean a invocat o discutie cu premierul Emil Boc, eu nu am avut asemenea discutii, dar cred ca acest Guvern care, sper eu si imi doresc, va primi increderea, sa puna in aplicare aceste masuri", a spus Cezar Preda.

Liderul de grup al deputatilor PDL, Mircea Toader a precizat ca presedintele partidului Emil Boc nu a abordat subiectul remanierii nici intr-o sedinta a Biroului Permanent, nici la vreo intalnire cu parlamentarii partidului. "Sunt discutii care se vor face atunci cand se va impune nevoia unei remanieri, daca se va impune", a apreciat Toader.

Citeste si:
Roberta Anastase si Teodor Melescanu au intrat din nou in Parlament
Roberta Anastase si Teodor...

El a admis ca exista parlamentari democrat-liberali nemultumiti de prestatia unor ministri insa aprecierea prestatiei lor trebuie facuta de catre premier, acesta fiind cel care decide daca un minstru este remaniat sau nu. "Au fost nemultumiri fata de anumiti ministri, dar n-au nicio legatura nemultumirile lor cu o remaniere. Primul-ministru trebuie sa evalueze fiecare ministru in parte", a adaugat Toader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.