Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune ca intentia anuntata de Emil Boc de a se prevala de articolul 53 din Constitutie pentru a recurge la suspendarea unor drepturi cetatenesti este "o gaselnita" menita sa ofere romanilor "securitate prin infometare".

"<<Frumoasa>> gaselnita premierului Boc pentru a descuraja contestarea masurilor de austeritate (mai ales reducerea pensiilor care ar afecta un drept de proprietate!). Ar fi vorba de <<securitatea statului !>>. O prima reactie la aceasta <gaselnita>: „securitate prin infometare” sau <infometarea ca mijloc de asigurare a securitatii !>", comenteaza cu ironie Iliescu, pe blog. El completeaza cu un citat din I.L.Caragiale. "<Curat murdar coane Fanica !!!!> ar spune marele dramaturg", conchide Iliescu.

Premierul Emil Boc a explicat miercuri ca restrangerea unor drepturi, care reprezinta temeiul legal pentru reducerile de salarii si pensii, se va face pentru apararea securitatii nationale si a ordinii, in conformitate cu articolul 53 din Constitutie, relateaza NewsIn.

Intrebat la finalul sedintei Executivului, care este argumentul pentru care Executivul a decis restrangerea unor drepturi constitutionale, Emil Boc a declarat: "Ordinea publica si siguranta nationala (n.r. referirile din articolul 53 al Constitutiei la cele doua) ne permit sa facem acest lucru". Astfel, scrisoarea catre FMI, este "gata de expediere" cu o Romania care se pregateste sa intre in greva generala.

Potrivit articolului 53 din Constitutie, "exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav". De asemenea, legea fundamentala mai spune ca restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica si ca masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.

Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...

Cititi si: Alte salarii taiate!

Udrea: Daca Patriciu si-ar plati datoria la stat, nu am taia pensiile mici!

Ministrii isi doneaza salariile

Antonescu refuza sa-si doneze indemnizatia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.