Angajatii din invatamant, sanatate, administratie publica si transport vor intra in greva pe termen nedeterminat, incepand cu data de 31 mai, au anuntat miercuri confederatiile sindicale.

  • Peste un milion de bugetari intra in greva

Peste un milion de bugetari vor intra in greva in 31 mai si 1 iunie, pentru a protesta fata de masurile anticriza anuntate de guvern, a anuntat miercuri presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, printre participantii la protest se vor numara circa 350.000 de functionari publici, 360.000 de cadre didactice, dar si personal auxiliar din invatamant. Greva se va desfasura pe termen nelimitat.

"La greva din 31 mai vor participa si 120.000 de cadre medicale, care se vor solidariza cu angajatii din invatamant, iar din 1 iunie vor protesta astfel si angajatii Metrorex si RATB, precum si cei din petrochimie, industria constructoare de masini si cea a lemnului", a adaugat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

  • Greva generala in aproape toate sectoarele din 31 mai, pe termen nelimitat

Totodata, reprezentantii confederatiilor sindicale sustin faptul ca, incepand cu 1 iunie vor avea loc mitinguri de protest in fata prefecturilor din toata tara, intre orele 12.00 si 14.00, iar pe data de 3 sau 4 iunie, "in functie de data dezbaterii motiunii de cenzura", se va organiza un lant uman in fata Parlamentului, cu manifestari la cele patru porti de intrare.

CNSLR Fratia, BNS, Cartel Alfa, CSDR si Meridian sustin ca protestul are loc ca urmare a masurilor de austeritate anuntate de Guvern, privind reducerea cheltuielilor cu salairile si pensiile.

De suferit vor avea elevii care sunt programati pentru dau examenul de bacalaureat, pacientii, dar si toti cei care vor avea drumuri in oras sau in tara.

Citeste pe acelasi subiect:

Boc: Nu taiem salariul minim si pensia sociala

Greva ajunge printre gratii

Indemnizatia pentru cresterea copilului, redusa cu 15%


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.