Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti a dispus, joi, trimiterea in judecata a fostului subprefect al judetului Prahova, Mircea Ionita, alaturi de alte doua persoane, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, informeaza DNA printr-un comunicat remis NewsIn.

Conform datelor din rechizitoriu, in prima jumatate a anului 2006, Mircea Ionita, subprefect al judetului Prahova si Niculae Stoica, mostenitor al lui Stoica R. Gheorghe, "l-au determinat pe specialistul in cadastru din cadrul primariei comunei Paulesti sa sustraga o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unui teren in suprafata de 5.000 mp formulata anterior de catre Stoica Niculae (la data de 19 august 2005) si sa o inlocuiasca cu o alta cerere, formulata de aceeasi persoana, ulterior termenului de depunere stabilit de lege. Cea de-a doua cerere avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafata mult mai mare, de 44,4 ha". Pentru a nu fi descoperita fapta, Monica Monica, specialist in cadastru, a falsificat noua cerere a lui Stoica, pe care a consemnat numarul de inregistrare al celei distruse si a falsificat inclusiv procesele verbale ale sedintelor de fond funciar din 8 decembrie 2005 si 15 iunie 2006, sustin procurorii.

Ulterior, pe 31 august 2006, desi cunostea neregulile, Mircea Ionita, in calitate de secretar al Comisiei Judetene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privata asupra Terenurilor Agricole si a celor Forestiere, a votat pentru admiterea contestatiei formulate de Stoica impotriva respingerii cererii sale.

In consecinta, la data de 12 iulie 2007, a fost emis titlul de proprietate in baza caruia Stoica a obtinut, fara drept, o suprafata de teren de 44,4 ha, evaluata la acel moment la suma de 4.874.898 lei (1.554.000 euro).

Ulterior, Stoica a vandut suprafata de 319.005 mp pentru care a obtinut de 5.660.660 lei, ramanandu-i in proprietate suprafata de 124.996 mp.
De asemenea, procurorii au stabilit ca tatal inculpatului Stoica nu a avut niciodata suprafata de teren revendicata.

Astfel, procurorii anticoruptie il acuza pe fostul subprefect de Prahova, Mircea Ionita, de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si de instigare la sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, iar pe referentul de specialitate al primariei Paulesti, Monica Matei, de sustragere sau distrugere a unor acte, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual si fals material in inscrisuri oficiale. Cea de-a treia persoana trimisa in judecata de DNA, Niculae Stoica, va fi judecata pentru instigare la sustragere sau distrugere de inscrisuri si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.