Presa centrala de marti continua dezbaterile in cazul lui Catalin Voicu, relatand despre dosarele penale pentru rezolvarea carora ar fi intervenit senatorul PSD.

Romania libera scrie ca dosarele din justitie „rezolvate" de senatorul Catalin Voicu sunt numeroase, dupa cum reiese chiar din stenogramele inregistrarilor facute de procurori. Parlamentarul PSD s-a laudat ca a obtinut suspendari ale judecarii unor dosare si chiar achitari. In articolul "Pe cine a mai rezolvat reteaua Voicu?", jurnalistii se intreaba daca dosarele cu inculpati achitati mai pot fi redeschise in conditiile in care ar exista dovezi ca solutiile date nu au fost corecte. "De exemplu, ne-am putea intreba daca solutiile favorabile primite anul trecut de deputatul PSD Ion Dumitru si de fostul senator Serban Bradisteanu, ambii judecati pentru coruptie sunt corecte. Au fost ei ajutati de 'reteaua Voicu'? Un raspuns am putea primi doar de la institutiile judiciare", afirma cotidianul, citat de NewsIn.

In acelasi articol, jurnalistii scriu si despre dosarul penal al Mariei (Lili) Schutz, consilier judetean PSD si vicepresedintele PSD Dolj, dosar in care "s-a reusit o performanta egalata poate doar de cauzele penale ale lui Adrian Nastase de la ICCJ: in aproape doi ani si jumatate nu s-a reusit inceperea judecarii dosarului penal". "Voicu nu a mintit: 'Schutza aia cu serele', identificata de Romania libera in urma cu doua zile drept Maria (Lili) Schutz, consilier judetean PSD, presedintele organizatiei femeilor din PSD Dolj si vicepresedintele PSD Dolj, are un dosar penal la Tribunalul Bihor, suspendat pe 9 aprilie anul trecut", precizeaza cotidianul citat.

Despre dosarul Mariei Schutz scrie si Adevarul, in articolul "«Schutza» lui Voicu a primit ragaz in Justitie". Maria Schutz, proprietara de sere si cu afaceri in agricultura, este evocata de senatorul Catalin Voicu printre cei care s-au bucurat de influenta sa in Justitie. Ea are pe rol un dosar penal pentru inselaciune. Procesul de coruptie al Mariei Schutz si al fostului sef de la Agentia Domeniilor Statului zace nejudecat de un an de zile la Curtea Constitutionala.

Citeste si:
Administratorul firmei care făcea lucrările lângă căminul din...
Administratorul firmei care...

Sub titlul "Cine l-a vrut pe Catalin Voicu ministru de interne", Evenimentul zilei scrie ca Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie si-au mobilizat toate efectivele din PSD pentru a-l face pe Catalin Voicu ministru in 2008. Dincolo de cei pe care ii controlau direct, cei doi s-au bazat pentru a-si instala omul la sefia Internelor si pe apropiatii din partid, cum ar fi vicepresedintii Dan Nica, Ion Toma sau liderii de organizatii din Oltenia. Socoteala de acasa nu s-a potrivit insa cu cea din sedinta social-democratilor, in care Catalin Voicu a ratat la mustata intrarea in guvern. Planurile au fost incurcate de Miron Mitrea, care a lucrat intens astfel incat Viorel Hrebenciuc sa nu-si adjudece victoria, sustin jurnalistii de la Evenimetul zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.