Potrivit stenogramelor, dialogurile ar fi decurs astfel

Voicu Catalin: (vorbeste in soapta) Casuneanu. E pacat sa ratam o chestie d-asta.
Costiniu Florin: Da ma, da'!
Voicu Catalin: ...plus ca noi vedem un happy end. Doi! Astia-s bani pe
care nu-i mai luam. Luam o data si gata! Pe munca cinstita.
Costiniu Florin: Da!"
Casuneanu Costel: Buna seara, am onoarea, sa traiti!
Costiniu Florin: Domnu...imi pare rau ca trebuie sa nu va dau o veste buna. Dar dupa ce s-a ....in fond, dupa casare s-a mentinut solutia de la Curtea de Apel. Vreau sa va spun ca mie-mi, imi tremura nu numai vocea, imi tremura mainile de...nervi si de indignare pentru ce s-a intamplat. Credeti-ma ca fratele dumneavoastra care e langa mine si cu mine am facut nu ce era omeneste posibil, mai mult decat atat. Vorbesc pe un telefon care probabil este ascultat. Ma jur pe nepotii mei!

O alta discutie surprinsa in stenograme este cea dintre Catalin Voicu si Marius Locic, transmite HotNews.

Voicu Catalin: Eu maine, o spun cu voce tare, imi pun fundul in masina si ma duc direct, personal, pentru domnul Locic... la Politia Capitalei. Ba nu! O sa ma duc la IGP si ii chem la mine, intr-un birou la IGP pe cei de la Capitala.
Locic Marius: Mai bine asa.
Voicu Catalin: Si rezolv aceasta problema. Si eu va asigur ca nu se va intampla nimic. Dar nici nu va spun cu cine vorbesc pentru ca... (...) Ii chem pe toti in birou, acolo si pe ala si pe ala si pe ala... Situatia, domnilor, daca apreciati in viata ce am facut si eu pentru voi cat eram la Palatul Cotroceni, daca veti fi azi in viata... (....) de cate ori v-am tratat cu respectul cuvenit.
Discutiile din stenograme surprind si perioada campaniei electorale, cand Catalin Voicu dorea sa obtina functia de ministru de Interne, asa cum reiese dintr-o convorbire cu senatorul PSD Alexandru Mazare, fratele lui Radu Mazare.
Voicu Catalin: Asculta-ma un pic! Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea...
Mazare Alexandru: Da' ai sa arestezi? Dumneavoastra?
Voicu Catalin: Da, am Politia, vreau sa-l arestez pe Ontanu, vreau sa-i fac dosare lu' Oprea [...] Pentru ca eu sunt singuru' personaj care am tot... toata conexiunea in mana [...] Colegule, asculta ce-ti spun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua din Romania!

In discutii, se ajunge si la subiectul accidentului liberalului Ludovic Orban.

Voicu Catalin: Am fost la Orban in noaptea aia cand ....L-am sunat pe urma. "Unde esti, Ludovic? Iesi afara din...." Eram in sediu. A iesit si Varujan...I-am spus: "Nu vreau sa vorbesc cu tine, du-te inapoi!" I-am spus: "Ludovic, te-am ajutat in momente grele, cu accidentu' de masina. Te-am ajutat..." Era intr-o situatie...
Mazare Alexandru: El a dat peste fata aia atunci? [...] Era baut?
Voicu Catalin: Da.

Voicu neaga autenticitatea stenogramelor

Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat vineri, la Realitatea Tv, ca respinge autenticitatea stenogramelor aparute in presa si atribuite dosarului sau, precizand ca discutiile despre influenta pe care ar fi dobandit-o daca devenea ministru de Interne reprezinta doar "discutii politice".

"Resping autenticitatea lor si va pot spune ca in ele s-au produs in mod cert decupaje si adaugiri. Vis-a-vis de Ludovic Orban, niciodata nu l-am ajutat cu absolut nimic si vis-a-vis de Marian Oprisan ca in ce ma priveste se discuta foarte mult la partid si puteam sa-i ofer o anumita opinie", a sustinut Voicu, precizand ca discutiile au fost doar de natura politica. "Erau discutii absolut politice, domestice", a adaugat senatorul PSD.

Intrebat daca-i apartin afirmatii de genul ca daca ajunge ministru la Interne, va face dosare, Voicu a repetat: "Astea erau discutii de natura politica, in care fiecare dintre noi, la vremea respectiva, incerca sa-si creasca cota de influenta, erau discutii domestice intre colegi".

"Era o discutie politica, intre colegi in care daca eu pot sa afirm ceva inseamna ca pot sa si fac ceva?!", a incercat Voicu sa convinga de natura strict "politica" a afirmatiilor sale despre puterea pe care ar fi avut-o daca ar fi devenit ministru de Interne.

In privinta relatiilor cu judecatorii Florin Costiniu si Cristian Jipa, senatorul PSD a precizat ca-i cunoaste pe amandoi "de zeci de ani de zile". "Nu inseamna ca daca ma intalneam cu ei, faceam ceva cu ei. Domnul Costiniu mi-a fost si sef, mi-a fost si profesor in facultate, deci aste e o chestiune de notorietate", a sustinut el.

Intrebat care dintre replicile atribuite lui in stenograme sunt reale si care nu, Voicu a raspuns ca se va demonstra ca interceptarile nu sunt autentice sau au suferit multe modificari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.