Candidatul PNL pentru alegerile partiale din colegiul 1, Radu Stroe spune ca prioritatea sa ca deputat va fi adoptarea pachetului legilor sigurantei nationale, el explicandu-si alegerea acestor prioritati in detrimentul altora prin faptul ca libertatile individuale sunt mai importante decat "foamea".

Radu Stroe a declarat luni la Realitatea FM, ca adoptarea acestor legi ce reglementeaza activitatea serviciilor secrete este necesara deoarece aceste structuri functioneaza dupa norme inadecvate si exista riscul din aceasta cauza ca libertatile individuale sa fie afectate. Intrebat cu ce i-ar afecta adoptarea acestui proiect pe locuitorii Bucurestiului sau ai Romaniei, Stroe a raspuns: "Ar trebui sa fiti afectat pentru ca neexistand reglementari aduse la zi, in noile situatii geopolitice, exista riscul sa se intample lucruri de nedorit care sa vizeze drepturile si libertatile individului, modul in care se realizeaza actiunea de securitate nationala, de pilda ar putea fi chiar aceasta marota care inca actioneaza asupra romanilor cu ascultatul telefoanelor. Exista lucruri care chiar daca nu tin direct, cum se spune pe romaneste, de burta, de foame, tin de lucruri ceva mai importante decat foamea si care sunt libertatea, dreptul la o viata normala".

Totodata, Stroe a subliniat faptul ca ca in proiectul pe care il va propune in cateva zile se prevede ca serviciile nu vor desfasura activitati economice, adica "activitatea lor ar trebui sa se deruleze numai pe baza sustinerii bugetului de stat, pentru transparenta, pentru a nu fi nici un fel de riscuri sau abuzuri". "Pe de alta parte, ar trebui ca serviciile sa nu mai reprezinte o curea de transmisie a Parchetelor, cum se intampla in cazul mijloacelor de proba", a mai adaugat Stroe.

Aspirantul la Camera Deputatilor mai spus ca un alt proiect al sau este reforma administratiei, care este din punctul sau de vedere "mai importanta decat reforma constitutionala".

"Prigoana Junior mai trebuie sa creasca"

Cat despre contracandidatul sau, tanarul pedelist Honorius Prigoana, Stroe s-a ferit sa comenteze calitatile sau deficientele acestuia, marginindu-se sa sugereze lipsa acestuia de experienta intr-o meserie si spunand ca tineretea nu este intotdeauna un atu. "Eu in general ma abtin sa vorbesc despre contracandidati. La nivel de principiu, sigur ca tineretea este un lucru minunat si eu privesc cu nostalgie vremea anilor cand aveam 23 de ani. Dar ea nu reprezinta un argument, oricine ar incerca sa spuna asta. Dupa cum, tineretea nu trebuie exclusa de la accesul in demnitati publice, inclusiv in aceea de parlamentar", a spus liberalul.

Intrebat daca Honorius Prigoana este pregatit pentru Parlament, Stroe a raspuns: "N-as putea sa va dau un raspuns, dar va voi spune ca pentru a ajunge in Parlament sunt cateva conditii preliminarii. In primul rand trebuie sa ai o meserie si sa o fi exercitat astfel incat sa putem discuta despre o experienta profesionala, fara de care, n-ai cum sa te indrepti intr-o anumita zona in care sa poti actiona in Parlament. (...) E un copil tanar, va rog sa ma credeti ca mi-ar fi si jena ca eu, un om la 60 de ani, sa ma apuc sa explic una sau alta despre domnia sa. Ce pot sa va spun e ca ii urez succes si atat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.