Concluziile expertizei cerute de Traian Basescu in legatura cu intregistrarea din 2004 sunt: inregistrarea contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, nu este autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice, transmite Institutul national de expertiza criminalistica in raportul sau final de 18 pagini.

Potrivit presedintelui, inregistrarea pe care s-a facut analiza este cea prezentata de Ziarul Gardianul si nu cea originala. [VIDEO] Basescu a lovit un copil: Realitate sau imagini trucate?

"Voi citi concluziile acestui aviz care are 18 pagini, pe care il voi utiliza de altfel si in procesul cu domnul Patriciu. Concluzii, capitolul 6 al avizului: Inregistrarea contestata contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, nu este autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice", a repetat seful statului de doua ori concluzia avizului de specialitate INEC.

Basescu a constatat ca "unii incearca sa castige alegerile prin realizarea unor falsuri si prin minciuna". Mai mult seful statului a tinut, dincolo de concluziile avizului, sa traga o concluzie personala, pe care a rostit-o pe un ton emotionat: "Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!". Basescu a parasit apoi sala fara alte comentarii. Nu este prima data cand presedintele "se emotioneaza" in public, episodul "Draga Stolo" fiind deja antologic.

Basescu a solicitat la inceputul acestei saptamani Institutului national de expertiza criminalistica un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca imaginile filmate in campania electorala din toamna anului 2004, de la Ploiesti, difuzate de ziarul "Gardianul" si preluate de posturile TV, "contin urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii". La scurt timp, seful statului a anuntat ca ii da in judecata pe Dinu Patriciu si ziarul "Gardianul".


Patriciu: Basescu incearca sa smulga emotia publicului prin lacrimi, sa impresioneze

Omul de afaceri Dinu Patriciu,a declarat miercuri, dupa prezentarea de catre Traian Basescu a avizului INEC, care constata ca filmul in care apare lovind un copil nu este autentic, ca seful statului "incearca sa smulga emotia publicului prin lacrimi".

"Ca si in 2004, atunci cand a schimbat rolurile cu Theodor Stolojan, incearca sa smulga emotia publicului prin lacrimi, sa impresioneze, pentru ca, intre credibilitatea unui 'mogul' acuzat de cele mai mari rele timp de cinci ani si marturia unui imaculat presedinte, crede domnia sa ca este o foarte mare diferenta. Cred ca marturiile celor care au fost de fata nu numai ca vor certifica aceasta caseta, dar vor dovedi ca acest om este mincinos", a spus Patriciu, intr-o interventie la Realitatea Tv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.