Presedintele Traian Basescu a condamnat vehement actiunea presedintelui TVR, Alexandru Sassu, de a organiza o dezbatere miercuri in colaborare cu Realitatea TV si Trustul Intact.
Presedintele Traian Basescu a cerut TVR "sa iasa imediat" de sub controlul lui S.O.Vantu si Dan Voiculescu, iar presedintelui TVR, Alexandru Sassu, sa nu mai subordoneze Televiziunea publica PSD, partidului condus de Mircea Geoana, calificandu-l pe Sassu un "nou mogul".

"Constat ca avem un al treilea mogul in trusturile media, Alexandu Sassu"
, a declarat Traian Basescu, potrivit NewsIn. "Noul mogul declarat, Sassu, poate sa faca ce vrea, dar nu cand este sef, presedinte-director general al Televiziunii Romane publice. Aceasta televiziune nu are ca misiune falsificarea adevarului, asa cum celelalte doua televiziuni pot avea, pentru ca sunt private si atunci executa cu supusenie viziunea lui Vantu si Voiculescu. Aceasta televiziune, Televiziunea Romana publica, este platita din bani publici si obligata sa dea publicului acces la informatie si la dezbaterea dintre cei cinci candidati, asa cum ea fusese programata", a mai spus seful statului.

Evenimentul Zilei reface filmul anularii dezbaterii dintre candidatii la presedintie, programate ieri de TVR. Pentru a scapa si a doua oara de o confruntare cu Basescu si Antonescu, Geoana a apelat la aranjamentele de culise ale sforarului numarul 1 in PSD cu seful TVR, comenteaza EVZ.ro .

De ce s-a anulat dezbaterea prezidentiala?


Combinatorul PSD, Viorel Hrebenciuc, a reusit sa dinamiteze, ieri, intr-o ora, marea dezbatere a prezidentiabililor pe care staffurile principalilor cinci candidati au negociat-o la sange timp de doua zile, comenteaza ziarul central. Sforile au fost trase cu ajutorul lui Alexandru Sassu, directorul general al TVR, instalat in functie de PSD, astfel incat Mircea Geoana sa scape de confruntarea cu principalii adversari, Traian Basescu si Crin Antonescu. Pentru a-si atinge scopul, Hrebenciuc a lasat staffurile la discutii, timp in care s-a ocupat ca Sassu sa-si dea mana cu sefii Antenelor si Realitatii TV, batand in cuie un format de dezbatere in conditiile lui Geoana. Asa au fost strecurati pe usa din dos in "liga mare" Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor, plus doi moderatori din afara. Totul pe timpul de antena oferit de Crin Antonescu, pentru o formula complet diferita. Rezultatul: dezbaterea s-a anulat. [De ce s-a anulat dezbaterea prezidentiala?]



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.