Primarul Sibiului a acceptat sa candideze pentru functia de premier, propunerea fiind trimisa spre aprobare catre presedintele Traian Basescu.
Primarul Sibiului a declarat ca nu a intrat inca in detalii de guvernare ci asteapta sa fie desemnat. Johannis a adaugat ca, potrivit negocierilor avute cu partidele politice, acestia au convenit ca in cazul unei nominalizari, sa conduca guvernul pana dupa alegerile prezidentiale, iar apoi, in functie de rezultatele obtinute, sa-si continue activitatea la conducerea Guvernului. [Klaus Johannis, spirit german pentru Romania]

Voi fi un premier independent insa nu apolitic, nimeni nu poate fi apolitic”, a declarat Johannis.

Neamtul sustine ca desemnarea ministrilor ii va reveni in totalitate, insa ca nu are de gand sa faca nominalizari fara consultarea partidelor care il vor sustine. [Politicienii il vaneaza pe Klaus Johannis]

Varianta pe care o consideram optima este un guvern de tehnocrati. Dar este greu. Oricine are o afinitate politica mai mult sau mai putin clara, dar nu doresc un guvern nominalizat pe criterii de apartenenta politica. In momentul de fata nu am impus limitari legate de nominalizarile guvernamentale”, a declarat Johannis.

Primarul Sibiului a precizat ca are deja in minte cateva nume pentru ministere si ca doreste restrangerea guvernului insa nu a declarat la ce ministere este dispus sa renunte.

Johannis a mai spus ca nu are de gand sa se retraga din competitia pentru fotoliul de prim ministru, nici daca presedintele Basescu vine cu o alta nominalizare, decat atunci cand vor decide partidele care il sustin sa il retraga de pe lista de optiuni.

PNL, PSD si UDMR au decis sa-i trimita presedintelui Basescu o scrisoare in care il propun pe Klaus Johannis premier, transmite NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.