Politica 3 Iulie 2009 14:06
UPDATE: Potrivit unor informatii de ultima ora venite din partea PDL, Monica Iacob Ridzi sustine ca nu si-a depus demisia din functia de ministru. Surse din PDL informasera anterior ca partidul cauta deja un inlocuitor pentru ministrul Tineretului.
"Dezmint informatia vehiculata in mass-media pe surse potrivit careia mi-am depus demisia din functia de ministru", transmite Monica Iacob Ridzi, prin intermediul unui comunicat venit din parta biroului de presa al PD-L. Mai mult decat atat, Ridzi cere mass-media sa ia in considerare doar pozitia sa oficiala, pentru o informare corecta a opiniei publice.

PDL cauta inlocuitor

Conducerea democrat-liberalilor intentioneaza sa o inlocuiasca din functia de ministru al Tineretului si Sportului pe Monica Iacob-Ridzi, indiferent daca DNA va decide inceperea urmaririi penale, in intentia de a atenua deficitul de imagine incasat de partid in timpul scandalului "Zilele Tineretului"

Conform unor surse din PDL, liderii partidului sunt hotarati sa gaseasca un inlocuitor pentru Monica Iacob-Ridzi, chiar si in eventualitatea in care procurorii de la DNA nu vor cere inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului si Sportului. Principalul motiv este ca scandalul legat de finantarea "Zilei Tineretului" a adus prejudicii prea mari de imagine partidului, iar pastrarea in functie a ministrului nu ar rezolva aceasta problema. "Problema este cum a gestionat cazul Monica. Daca e sa cautam si in alte ministere cazuri de astea, s-ar putea sa gasim lucruri mult mai grave. Acum ea plateste pentru incompetenta unor subalterni", a declarat pentru NewsIn un democrat-liberal. Conform acelorasi surse, este insa greu de crezut ca DNA nu va cere avizul pentru declansarea urmaririi penale.

In privinta procedurii de inlocuire a ministrului, democrat-liberalii ar prefera ca Iacob-Ridzi sa demisioneze singura, fara a-l pune pe presedintele Traian Basescu in postura de a fi nevoit sa o suspende din functie.

Presedintele declara in urma cu o saptamana, mai exact in ziua cand Monica Iacob Ridzi a fost acuzata pentru prima data de frauda si delapidare de fonduri ca Administratia Prezidentiala nu va tolera in componenta Guvernului un ministru cercetat penal. "In momentul in care institutiile abilitate in drept vor solicita urmarirea penala a unui membru al Guvernului, Presedintele va utiliza prerogativa legala pe care o are, aceea de suspendare din functie a respectivului ministru", declara Basescu pe 24 iunie.

De altfel, un democrat-liberal sustine ca lideri ai partidului s-au consultat deja cu seful statului pe acest subiect, toti fiind de parere ca se impune o noua numire in fruntea ministerului. Exista deja o varianta de inlocuire, numele vehiculat fiind cel al lui Octavian Bellu. "A fost si consilier prezidential, este un om serios si in cazuri de astea va sufla si de zece ori in iaurt inainte de a lua o decizie", a afirmat un democrat-liberal.

Octavian Bellu a declarat joi in fata Comisiei de Ancheta ca “Sportul romanesc este la terapie intensiva” si s-a aratat foarte dezamagit de "evolutia" acestui domeniu de la instalarea noii conduceri. “Am ramas in structurile noului minister (Bellu a fost in ultimii ani presedinte Agentiei Nationale de Sport - n.a.) pentru a sprijinii sportul romanesc.Din pacate, sperantele mele nu s-au implinit. Schimbarea directorilor directiilor judetene de sport, recesiunea, lipsa banilor, federatii care nu pot trimite sportivi la campionate europene si mondiale sunt situatii care ma intristeaza, drept care, voi actiona in consecinta (...)”, a spus Bellu, care s-a aratat nemultumit si de atributiile ce i-au fost repartizate de ministrul Monica Iacob-Ridzi.

Ridzi lasa-ne!

Cotidianul a initiat o petitie pentru demiterea ministrului Tineretului, intitulata "Ridzi lasa-ne!" care a fost semnata, la doar cateva ore de la introducerea ei, de aproximativ 900 de romani.

Poti semna si tu petitia online aici.

Negoita (PSD): Pe Monica Ridzi nu as fi angajat-o nici ca receptioner

Ridzi: ' Voi demisiona daca se incepe urmarirea penala impotriva mea'

'Fiica risipitoare' a Guvernului, intre ancheta si abandon


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.