Politica 1 Iulie 2009 02:31
Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat marti, la finalul audierii sale de Comisia parlamentara de ancheta, ca-si va da demisia daca va incepe urmarirea sa penala, ca nu se va ascunde asa cum fac alti oameni politici si ca va raspunde in fata electoratului.
"Am spus daca se va considera ca sunt vinovata, voi raspunde in fata justitiei si bineinteles in fata electoratului. Cu siguranta voi demisiona daca se va incepe urmarirea penala in ceea ce ma priveste. Nu fug de raspundere si nu am de gand sa ma ascund asa cum fac alti oameni politici", a precizat Ridzi, intrebata daca va demisiona in cazul in care ancheta va arata ca si ea este vinovata, potrivit NewsIn.

Totusi, ea a subliniat ca, in acest moment, in care DNA abia a inceput cercetarile si se considera nevinovata, nu are motiv sa renunte la functie. "Cred ca ar fi un act de lasitate din partea mea sa demisionez atat timp cat ma consider nevinovata si cand stiu ca toate actiunile au fost desfasurate in mod legal", a afirmat Ridzi, adaugand ca incerca sa afle daca sunt vinovati in cadrul ministerului Tineretului care nu au respectat procedurile, si dand asigurari ca acestia vor plati "cu siguranta".

Cat priveste audirea, ministrul a apreciat ca a venit cu raspunsuri pentru Comisie, spre deosebire de opinia majoritatii membrilor acesteia. "Ati vazut ca am stat patru ore cu colegii din Comisie. Am venit cu inima deschisa si cu buna credinta chiar azi, de ziua mea, sa le explic tuturor colegilor ceea ce a ramas neexplicat (...) Le voi sta la dispozitie ori de cate ori va fi necesar, pentru a clarifica toate elementele ramase neclarificate legate de evenimentele din 1 si 2 Mai", a adaugat ea.

Ministrul a amintit ca a comandat un audit intern, care va arata cine a gresit de fapt. "In ceea ce ma priveste, exista o procedura judiciara inceputa deja de catre Parchet prin DNA. Le stau la dispozitie ori de cate ori e necesar. Deja reprezentanti ai DNA au venit in minister, au luat toate documentele de care au considerat ca au nevoie. Daca cei de la Parchet vor considera ca sunt vinovata vor lua masurile care se impun. Daca vor considera ca am gresit cu ceva, atunci va asigur ca voi raspunde in fata justitiei si a electoratului. Nu fug de raspundere, de aceea sunt aici. Eu asa am crescut de 12 ani in PDL, stiind ca trebuie sa stai sa dai explicatii", a subliniat Ridzi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.