Deputatii PNL au inaintat ieri conducerii Camerei Deputatilor cererea de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi. Cererea este motivata de savarsirea de catre aceasta a infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice. Liberalii au amintit de cazul Atanasiu si spera la o promptitudine similara si in cazul Ridzi.
"Considerentele care stau la baza demersului nostru sunt cheltuielile nejustificate pe care le-a facut Ministerul Tineretului si Sportului cu ocazia zilei de 2 mai, ca si atribuirea in conditii suspecte a contractelor pentru organizarea manifestarilor. Valoarea totala a contractelor incheiate, de 630.000 EURO, depaseste cu mult tarifele practicate pe piata pentru evenimente similare", transmite deputatul PNL, Alina Gorghiu.

Reprezentantii opozitiei spera ca PDL nu va bloca solicitarea liberalilor si ca vor lasa justitia sa-si indeplineasca rolul. "Trebuie sa se faca lumina in acest caz, pentru ca doamna ministru nu mai stie pe ce a cheltuit banii. Ei bine, stiu eu cati profesori ar fi putut plati statul ca sa corecteze sau sa supravegheze in timpul bacalaureatului: pe toti!", mai spune Gorghiu.

Reprezentantii PNL au precizat in cererea inaintata Camerei faptul ca "sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii, avand in vedere ca doamna ministru Monica Iacob Ridzi a traficat banii bugetului Ministerului Tineretului si Sportului pe care ii gestiona pentru interesele celor doua societati comerciale favorizate".

Liberalii isi doresc ca premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu sa fie la fel de prompti in ceea ce priveste situatia ministrului Iacob Ridzi, ca si in cazul in care ar fi fost vorba despre un ministru liberal (Teodor Atanasiu - n. red).

Teodor Atanasiu a fost numit ministru al Apararii la data de 28 decembrie 2004. La jumatatea lunii iulie 2006, Atanasiu a fost dat in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei de catre consilierul prezidential Adriana Saftoiu, deoarece ministrul apararii afirmase ca stie de la Directia de Informatii Militare ca Adriana Saftoiu ofera presei informatii care sa-l discrediteze. "Am si eu o Directie intreaga de Informatii, care imi spune ce pleaca de la doamna Saftoiu, de la Cotroceni, pe surse credibile din preajma Palatului", declarase Atanasiu anterior.

Consilierul a reclamat ca in doua aparitii publice ministrul apararii, Teodor Atanasiu, ar fi insinuat ca foloseste serviciul de informatii al armatei pentru a obtine informatii in legatura cu activitatea desfasurata de ea in cadrul Administratiei Prezidentiale. Ea s-a justificat prin faptul ca nu a amenintat siguranta nationala a Romaniei, astfel ca ministrul apararii nationale nu era indreptatit sa dispuna ori sa accepte culegerea de informatii despre activitatea sa.

In paralel, si deputatul PSD Eugen Bejinariu a depus o plangere la Parchet, in care l-a acuzat de abuz in serviciu in chestiunea lobby-ului pe care Directia Generala de Informatii a Apararii trebuia sa-l desfasoare pe langa parlamentari pentru retragerea trupelor din Irak.
La data de 12 septembrie 2006, presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functie pe Teodor Atanasiu.

"Sincer, astept ca omul politic tanar Ridzi sa-si dea demisia. Ar fi o dovada de onestitate", a mai punctat Gorghiu.

Monica Iacob Ridzi, denuntata la ICCJ pentru delapidare si abuz in serviciu


Basescu l-a suspendat pe ministrul Atanasiu, la pachet cu Badalan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.