Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declar luni ca BPC a respins propunerea comisiei speciale de infiintare a functiei de prim-vicepresedinte sau de presedinte executiv, functie care ar fi urmat sa fie ocupata la Congresul din 20-21 martie.

Presedintele PNL a tinut sa sublinieze ca el personal s-a abtinut de la vot, pentru a nu i se reprosa ca are vreun interes direct in aceasta chestiune.

De asemenea, a anuntat Tariceanu, s-a decis desfiintarea Consiliului National prin preluarea atributiilor acestuia de catre Delegatia Permanenta, in schimb urmand a se infiinta un Consiliu National Executiv care va fi intermediar intree BPC si DP. Liderul PNL a explicat ca CNE se va intruni o data la doua luni si va fi format din membrii Biroului Politic Central, presedintii filialelor teritoriale si secretarul general al PNL.

In plus, a explicat Tariceanu, Biroul Politic Central va avea 30 de membri, dintre care 15 vicepresedinti, iar presedintele partidului si fostii presedinti vor face parte din aceasta structura. In schimb, propunerea ca presedintii celor opt filiale PNL care sunt bine clasate in urma alegerilor sa faca parte automat din BPC nu a intrunit majoritatea.

Delegatia Permanenta a PNL Iasi a decis, sambata, sa-l sprijine pe Crin Antonescu la sefia PNL, in timp ce acesta a anuntat ca il va sustine pe deputatul Relu Fenechiu pentru o functie in conducerea partidului, de prim-vicepresedinte sau vicepresedinte, transmite corespondentul NewsIn.

"Nu vrem sa facem o bisericuta in PNL, care sa elimine alta bisericuta. (...) De fiecare data cand am sustinut pe cineva pe sefia partidului, acesta a iesit. Atunci cand ai un lider puternic, trendul poate fi ascendent dinspre Bucuresti spre teritoriu", a spus seful PNL Iasi, Relu Fenechiu, adaugand ca al doilea candidat la sefia PNL, Calin Popescu Tariceanu, nu i-a solicitat sprijinul.

Crin Antonescu, prezent la Iasi, a declarat ca il va sustine pe Fenechiu pentru a fi ales intr-o functie de conducere in cadrul partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.