Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca Theodor Stolojan nu este dorit nici de PD-L, nici de PSD, nici de UDMR, ci numai de Traian Basescu, astfel ca noul Guvern va fi unul prezidential.

"Este un prim-ministru care nu este dorit de niciunul dintre cele trei partide, PD-L, PSD, UDMR. Singura persoana care l-a dorit este Traian Basescu, rezulta ca avem de-a face cu un Guvern prezidential", a afirmat Orban. "Nu-mi vine sa cred ca la 20 de ani de la revolutie, presedintele desemneaza aceeasi persoana desemnata de Ion Iliescu dupa lovitura de stat data cu ajutorul minerilor", a mai spus liderul PNL.

In opinia vicepresedintelui PNL, Guvernul coordonat de Stolojan se va transforma intr-o "marioneta a presedintelui Basescu". In plus, Orban a mentionat ca premierul desemnat de seful statului nu are capacitatea de a raspunde "adecvat" situatiei economice si sociale.

Bolcas: Stolojan este un bun economist, dar are probleme de autoritate

Cat priveste PNL, Orban a afirmat ca liberalii se vor opune "oricarei tentative de instaurare in Romania a unui regim prezidential autoritar, de tip ex-sovietic".

De asemenea, Crin Antonescu de declarat, in urma numirii in functia de prim ministru a lui Theodor Stolojan ca acesta nu este o optiune potrivita pentru o asemenea functie.

"Stolojan e un om si un politician slab, iar ca si integralitate morala, am dubii in privinta lui, tinand cont de traseismul lui politic din ultimii ani", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu a mai declarat si ca Stolojan nu va beneficia de votul de investitura in functia de premier din partea PNL. Insa, Antonescu a mai mentionat ca in cazul in care Theodor Stolojan va primi totusi votul de investitura, liberalii vor trece in opozitie insa vor proceda cu luciditate si vor sprijini orice masura luata de noul guvern, care va fi in beneficiul Romaniei.

Geoana: PSD a fost flexibil in legatura cu desemnarea lui Stolojan pentru a nu bloca negocierile

Theodor Stolojan, fost premier in perioada 1991-1992 si fost presedinte al PNL, dupa 2000, pana in 2005, si apoi al PLD, dupa ruperea de liberali, a fost desemnat de presedintele Traian Basescu premier insarcinat sa formeze noul Guvern. Liberalii, care nu participa la formarea noii coalitii guvernamentale, au conditionat inca de dinainte de campania electorala orice discutie de obtinerea postului de prim-ministru de catre PNL pentru Calin Popescu Tariceanu si excluderea lui Theodor Stolojan, care fusese propus de PD-L pentru acest post, din orice negociere privind acest post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.