Liderul PRM Lucian Bolcas considera ca Theodor Stolojan este un bun economist, dar are minusuri in ceea ce priveste autoritatea, iar desemnarea sa de catre presedinte pentru functia de premier reprezinta o intarire a pozitiei PD-L in perspectiva alegerilor prezidentiale de anul viitor.

"Desemnarea domnului Stolojan este o intarire a pozitiei PD-L in viziunea alegerilor prezidentiale care vor avea loc anul viitor", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, liderul PRM Lucian Bolcas.

PNL nu il vrea pe Stolojan premier

Bolcas considera ca este foarte important ce partide vor fi atrase in viitoarea guvernare, referindu-se in principal la UDMR. Cooptarea acestei formatiuni intr-o viitoare coalitie de guvernare ar duce, potrivit liderului PRM, la asumarea, de catre Guvern, a programului UDMR de autonomie si conferire de drepturi sporite minoritatilor. Pe de alta parte, Bolcas este sceptic in privinta coabitarii PD-L cu PSD la guvernare, "mai ales in conditiile in care PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale".

Intrebat daca Stolojan este un om capabil sa impace doctrinele partidelor care vor alcatui coalitia de guvernare intr-un program comun, fostul lider al deputatilor PRM (partid extraparlamentar acum) a aratat ca "nu se pune problema de impacari doctrinare", pentru ca " in momentul de fata, nu exista doctrine, doar interese". De altfel, sustine Bolcas, "antecedentele" liderului PD-L in functia de prim-ministru nu sunt relevante in contextul actualei guvernari. Totusi, liderul PRM apreciaza ca Stolojan porneste in functia de premier cu niste atuuri - fiind un bun economist si un cunoscator al mecanismelor financiare -, dar ca are si "minusuri in ce priveste autoritatea si hotararea". "Aceste lucruri se vor demonstra pe parcurs", a conchis Bolcas.

Geoana: PSD a fost flexibil in legatura cu desemnarea lui Stolojan pentru a nu bloca negocierile

Theodor Stolojan, fost premier in perioada 1991-1992 si fost presedinte al PNL, dupa 2000, pana in 2005, si apoi al PLD, dupa ruperea de liberali, a fost desemnat de presedintele Traian Basescu premier insarcinat sa formeze noul Guvern. Liberalii, care nu participa la formarea noii coalitii guvernamentale, au conditionat inca de dinainte de campania electorala orice discutie de obtinerea postului de prim-ministru de catre PNL pentru Calin Popescu Tariceanu si excluderea lui Theodor Stolojan, care fusese propus de PD-L pentru acest post, din orice negociere privind acest post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.