Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca s-a decis convocarea unei sesiuni extraordinare in perioada 25-28 august pentru solicitarea inceperii urmaririi penale in cazul ministrului muncii Paul Pacuraru si a fostului ministru al economiei Codrut Seres, relateaza NewsIn.
Potrivit lui Vacaroiu, Biroul Permanent a stabilit, in unanimintate, ca senatorii sa aiba cateva zile de sesiune extraordinara, perioada in care se va da un vot pe rapoartele Seres si Pacuraru. In acest context, presedintele Senatului a mentionat ca reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare prezenti in Biroul Permanent si-au dat acordul pentru votarea inceperii urmaririi penale a celor doi, nu pentru ca dosarele ar fi "beton", ci pentru ca atat Paul Pacuraru, cat si Codrut Seres, trebuie sa se apere in instanta.

Vacaroiu a explicat ca luni, 25 august, la ora 13.00, cele trei rapoarte vor fi difuzate la casetele senatorilor si abia atunci vor deveni si publice. Pana marti, a continuat presedintele Senatului, senatorii vor putea sa le studieze, astfel ca se va putea incepe dezbaterea in plen si, in final, votul. Nicolae Vacaroiu a precizat ca s-a luat decizia ca sesiunea extraordinara sa dureze patru zile pentru a nu exista posibilitatea invocarii motivului lipsei regulamentare de timp (trei zile) pentru studierea rapoartelor.

Presedintele Senatului a precizat ca votul va fi secret cu bile, iar pentru cererea inceperii urmaririi penale este nevoie de jumatate plus unu dintre numarul senatorilor, care calculat la total de 137 de mandate inseamna 69 de voturi. Prima data se va da un vot pentru cele doua cauze ale lui Codrut Seres, apoi pentru cea a lui Paul Pacuraru.

Vacaroiu nu a ratat ocazia de a se arata din nou "mahnit si necajit" de raportul Comisiei Europene, care "si-a permis" sa critice Parlamentul Romaniei, pe "nedrept", deoarece nu a existat niciun fel de interventie a legislativului in actul de justitie. Vacaroiu a insistat ca cele trei dosare au necesitat un timp de studiu, motiv care justifica perioada de timp trecuta intre primirea cererilor de la Parchet si depunerea rapoartelor.

Comisia juridica a Senatului a decis, miercuri, 13 august, cu unanimitate de voturi, sa prezinte Plenului un raport favorabil cererii Parchetului General si DNA de incepere a urmaririi penale a senatorilor Cordut Seres si Paul Pacuraru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.