Teledonul care a reunit vineri numeroase vedete in Statele Unite pentru a veni in ajutorul haitienilor sinistrati dupa cutremurul din 12 ianuarie a permis strangerea a 58 de milioane de dolari, un nou record de acest gen pentru Statele Unite, informeaza AFP.
In plus, promisiunile de donatii continua sa curga, a precizat Lisa Paulsen, presedinta actiunii "Speranta pentru Haiti acum". La evenimentul animat de actorul George Clooney, care a semnat un cec de un milion de dolari, au venit numerosi artisti, printre care Madonna, Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Beyonce, Coldplay, Bono, Jay-Z si Rihanna.

Spectacolul a fost difuzat de mai multe televiziuni americane si s-a transmis si pe internet, potrivit NewsIn. Show-ul a fost transmis si de catre MTV-Romania.

Pentru sprijinirea victimelor din Haiti s-au organizat trei teledonuri in orase importante precum: New York, Los Angeles si Londra. Peste este 100 de artisti si vedete au venit in sprijinul lor la aceasta initiativa de binefacere. Prezentatorii teledonului au fost George Clooney in Los Angeles, Wyclef Jean in New York, Anderson Cooper de la CNN in Haiti, iar, conform E!Online, actorul Robert Patisson a fost gazda teledonului in Londra. Teledonul ce a durat doua ore a fost transmis in direct din New York si Los Angeles, si a inclus recitaluri si aparitii ale unor vedete, care au fost anuntate inainte de eveniment, precum si reportaje live de la CNN, potrivit Protv.ro.

La teledonul organizat de George Clooney in Los Angeles au participat nume impresionante precum Bono, Sting, Justin Timberlake, Christina Aguilera si Alicia Keys, Dave Matthews, John Legend, Stevie Wonder, Taylor Swift. Recent, lor li s-au alaturat Jay-Z, Rihanna si The Edge. Mai mult, se pare ca Bono si Jay-Z au scris o piesa alaturi de producatorul Swizz Beatz, menita sa ajute la stringerea de bani pentru victimele cutremurului din Haiti, iar piesa a fost cantata in cadrul teledonului.

Chitaristul trupei U2, The Edge, a confirmat acest lucru pentru radioul irlandez 2FM unde a declarat: “Bono a primit un telefon de la un producator, Swizz. El si Jay-Z vor sa faca ceva special pentru Haiti.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.