Tutunul va fi interzis in localurile olandeze, iar patronii de coffee-shopuri cauta noi metode de consum a marijuanei.

La 1 iulie, Olanda se va alatura majoritatii statelor europene, interzicand fumatul in baruri si restaurante. Ministerul olandez al Sanatatii a anuntat ca interdictia se va aplica si in renumitele “coffee-shopuri” olandeze, cafenelele in care se vinde marijuana. Interdictia de a fuma se refera insa doar la tutun, nu si la drog. Apare insa o problema: utilizatorii de marijuana o fumeaza de obicei in forma de jointuri, amestecata cu tutun.

“Aici e lumea cu susul in jos: in alte state ii urmaresc pe fumatori sa nu aiba marijuana in tigari, aici cauta tutunul din marijuana”, declara Jason den Enting, managerul unui coffee-shop.

Ca urmare a masurii anuntate, patronii de astfel de localuri cauta noi metode de consum a marijuanei: una dintre variante este utilizarea de narghilele, care functioneaza pe baza de vapori, fara fum. Alta varianta ar fi amestecarea plantei cu alte plante decat tutunul, ce pot fi fumate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.