In ciuda crapaturilor din calotele glaciare ce pun in pericol existenta ursilor, companiile nici nu se gandesc sa opreasca cautarile pentru petrol
Dupa ce a anuntat ca ursii polari sunt o specie pe cale de disparitie, Administratia Bush a permis companiilor petroliere sa alunge animalele si chiar sa le raneasca in cautarile lor pentru petrol si gaze naturale. Astfel, sapte companii petroliere ce planuiesc sa caute petrol in Marea Chukchi, in nord-vestul Alaskai, se afla sub protectie legala in urma unei serii de reguli emise, saptamana aceasta, de organizatia "Fish and Wildlife Service". In cazul in care apar "grupuri mici" de ursi polari si de morse si sunt ranite "din greseala" de activitatile lor in urmatorii cinci ani, companiile scapa basma curata, informeaza Realitatea TV.

Mai mult, reprezentantii organizatiei "Fish and Wildlife Service" au declarat ca, in ciuda crapaturilor din calotele glaciare care pun in pericol existenta ursilor, acestea nu vor opri cautarile pentru petrol. Grav este si faptul ca, in Statele Unite, Canada si Groenlanda autoritatile permit bastinasilor sa ucida anual un numar limitat de ursi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.