Franta a trimis o echipa de medici in Columbia pentru a incerca sa o trateze pe Betancourt, cetatean francez si columbian, tinuta ostatica in jungla de sase ani de catre FARC, insa deocamdata gherila nu si-a dat acordul cu privire la aceasta misiune a medicilor francezi.

Politia a estimat ca aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat in centrul Parisului pentru a o incuraja pe Betancourt si pe familia acesteia, in afara de alte manifestatii planificate in orase din intreaga tara.

"Acest caz m-a impresionat foarte mult", a declarat Carla Bruni-Sarkozy, sotia presedintelui Nicolas Sarkozy. "Ingrid trebuie sa fie eliberata cat mai repede posibil si vreau sa va spun ca sotul meu nu va renunta la ea", a subliniat Carla.

Si presedintele Argentinei, Cristina Kirchner, care se afla in Franta pentru o vizita de doua zile, s-a alaturat manifestatiei. "Aceasta cauza umanitara trebuie sa devina prioritara", a spus ea.

Printre ministrii francezi care s-au alaturat manifestatiei s-au aflat cel de externe, Bernard Kouchner, de justitie, Rachida Dati, si ministrul pentru drepturile omului, Rama Yade. "Este o cursa impotriva cronometrului, cat timp inca mai traieste", a spus Cristina Kirchner.

Ingrid Bentacourt, fost candidat la presedintie in Columbia, care a fost rapita in timpul campaniei electorale din 2002, este cel mai cunoscut ostatic al FARC.

Franta sustine ca ostatica este foarte bolnava, ca are hepatita, dar si alte afectiuni, iar fiul ei a avertizat ca Ingrid risca sa moara, daca nu primeste transfuzii.