Asociatul britanic al lui Viktor Bout, acuzat ca ar fi sustinut material terorismul, a primit mandat de arestare, luni, la New York, relateaza Reuters.

Andrew Smulian, 46 de ani, a fost pus sub acuzare saptamana trecuta, la New York, alaturi de Bout, ca ar fi pregatit o tranzactie cu armament in valoare de milioane de dolari, catre membrii FARC.

Smulian a comparut luni in fata Curtii magistratilor in Manhatan, si a primit ordin de arestare. Acesta nu a depus cerere pentru cautiune.

Procurorii sustin ca acesta ar fi fost arestat vineri, la New York. Daca este gasit vinovat, acesta risca o pedeapsa de 15 de ani de inchisoare.

Bout si Smulian au complotat pentru a vinde FARC armament care includea sisteme de rachete cu lansare de la sol si lansatoare de rachete, in perioada noiembrie 2007 si februarie 2008, potrivit autoritatilor americane.

Urmatoarea audiere a lui Smulian va fi la 24 martie. Gherila FARC lupta de aproximativ 40 de ani impotriva guvernului de la Bogota si este trecuta pe lista gruparilor teroriste de catre Departamentul de Stat al SUA. Smulian este acuzat alalturi de Bout ca ar fi vandut arme gherilelor FARC, inclusiv rachete sol-aer si lansatoare de rachete care pot penetra blindaje din noiembrie 2007 pana luna trecuta. Smulian, a fost acuzat de complicitate in furnizarea de armament catre grupari teroriste.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.