Intr-un interviu acordat postului Al Jazira in limba engleza, fostul premier pakistanez asasinat Benazir Bhutto a afirmat ca Osama Ben Laden a murit, dezvaluind si numele asasinului acestuia, Omar Sheikh.

Potrivit Adevarul, este vorba de un interviu acordat de fostul premier pakistanez Benazir Bhutto, asasinata in luna decembrie in urma unui atentat sinucigas, in timp ce parasea un miting electoral din Rawalpindi, postului Al Jazira de limba engleza. Ea a afirmat textual, printre multe alte lucruri, ca Omar Sheikh este ''omul care l-a ucis pe Osama Ben Laden''.

Benazir a vorbit cu un calm absolut si a indicat numele cu o precizie perfecta. Data interviului este 2 noiembrie 2007, prin urmare acum doua luni si 13 zile. Cel care i-a luat interviul, David Frost, este un jurnalist experimentat. Dar el a primit stirea ca si cum nu ar fi auzit-o. Nu a intrebat nici macar cand s-a intamplat acest lucru. A trecut peste informatie de o maniera stupefianta.

Privind la numarul persoanelor care au accesat acea emisiune se poate vedea cifra de 292.364. Alte zeci de site-uri web au comentat ceea ce s-a putut vedea pe You Tube. Dar si Wikipedia este plina. Zeci de mii de persoane discuta acest subiect. Dar niciun ziar nu a preluat informatia si aceasta de peste doua luni. Niciun telejurnal nu a prezentat-o. Nici macat Al Jazira care de data aceasta a dat dovada de multa neatentie.

Ziua
adauga ca niciun guvern nu a comentat informatia dezvaluita de Bhutto. Nici macar CIA sau FBI. Si nici macar pentru a o dezminti. O liniste mormantala cum putine s-au asternut.

Cu toate acestea, pe capul lui Osama Ben Laden a fost pusa o recompensa de catre SUA, de 25 de milioane de dolari, ''dead or alive'', viu sau mort. Ca gest minim ar fi trebuit sa se certifice daca aceasta recompensa ar trebui acordata lui Omar Sheikh, chiar cel care, intre paranteze fie spus, i-a inmanat lui Mohammed Atta, potrivit anchetei oficiale, suma de 100.000 de dolari inainte de data de 11 septembrie 2001 si care, din intamplare, se afla la Washington in acea zi fatala.

Ulterior, Benazir a fost asasinata, la a doua tentativa impotriva sa. Ea nu va mai putea sa spuna nimic despre sursele ei de informatie. Nimeni dintre cei care au plans moartea sa sau au comemorat-o nu a mentionat dezvaluirea facuta la 2 noiembrie. Nici macar ilustra revista The Economist - care a dedicat Pakistanului coperta penultimului sau numar, cu titlul: ''Tara cea mai periculoasa din lume'' - nu a sesizat importanta acelor afirmatii facute de Benazir Bhutto. Toata lumea a fost neatenta.

Mai ramane sa fie solicitat presedintele pakistanez Pervez Musharraf sa furnizeze informatii ulterioare despre Omar Sheikh, care lucra la vremea aceea pentru serviciile secrete pakistaneze. Ceva trebuie sa stie, cel putin el, avand in vedere ca in cartea sa publicata in 2006 - ''In the line of fire: a memoir'' (Free Press)- afirma ca banuieste ca acesta ar fi lucrat, in anii '90, pentru serviciul secret al Majestatii sale britanice, faimosul MI-6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.