Corpul netnsufletit al lui Benazir Bhutto a fost adus azi-dimineata in localitatea Garhi-Khuda Baksh, unde va fi inmormantat, iar sicriul a fost primit de zeci de mii de sustinatori, care au plans si au omagiat-o.

Sotul lui Bhutto, Asif Ali Zardari, si cei trei copii au insotit corpul neinsufletit transportat cu nun avion C-130 pana la Sukkor, dar apoi au calatorit cu un autobuz de acolo la Garhi-Khuda Baksh, potrivit CNN. Bhutto lasa in urma un fiu, Bilawal, in varsta de 19 ani, si doua fiice, in varsta de 17, respectiv 14 ani. Sotul lui Bhutto a declarat ca guvernul ar trebui sa demisioneze.

Zardari a cerut multimii, in timp ce sicriul era adus in casa, sa dea dovada de rabdare si sa dea membrilor familiei curajul de a suporta aceasta pierdere.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Scott Stanzel, a spus ca familia lui Bhutto a cerut o inmormantare cu caracter privat.

Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif a spus ca intentiona sa participe la funeralii, dar ca Zardari l-a sfatuit sa renunte, din motive de securitate. "A spus ca nu trebuie sa venim astazi aici, din cauza aranjamentelor de securitate inadecvate", a spus Sharif.

Autoriatile au decretat trei zile de doliu national, timp in care Banca Centrala si toate scolile au fost inchise, informeaza NewsIn.

Sursa imagine, CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.