Presedintele francez Nicolas Sarkozy si sotia sa, Cecilia, s-au separat, potrivit unui comunicat oficial, informeaza NewsIn.

Presa franceza a scris, de altfel astazi despre iminenta anuntarii oficiale a despartirii presedintelui Nicolas Sarkozy de sotia sa Cecilia, stire care a ocupat prima pagina a mai multor ziare, din Franta.

"O pagina se intoarce", titreaza cotidianul Le Parisien, potrivit caruia "Nicolas si Cecilia Sarkozy au inceput o procedura care va duce la divort prin consimtamant comun". Ziarul, care consacra trei pagini acestei stiri, considera ca este vorba despre o "premiera pentru un cuplu prezidential".

"Neveste disperate", ironizeaza Liberation care - in afara de prima pagina - mai aloca alte sase pagini acestei stiri, scriind ca "Cecilia se elibereaza". Potrivit celor doua ziare, Cecilia a depus luni o cerere de divort la un judecator pe probleme familiale, care ar fi prezentat-o apoi presedintelui francez. "Niciodata pana acum un presedinte in exercitiu nu s-a aflat intr-o situatie similara", a subliniat directorul redactiei Liberation, Laurent Joffrin, intr-un editorial.

Le Figaro subliniaza pe prima pagina: "Cuplul Sarkozy se afla in centrul zvonurilor". Presa franceza a comentat astfel, pe larg „despartire cuplului prezidential". "Socul unei rupturi anuntate", si titreaza Le Point.
Pentru Le Nouvel Observateur, este "o luna octombrie neagra pentru Sarkozy", cu greva de joi din transporturi, cu polemica pe tema legii asupra imigratiei si testele ADN, infrangerea Frantei la Cupa Mondiala de rugby si Cecila.

"Afacerea Cecilia", titreaza si Express, scriind ca timp de peste cinci ani "cuplul a amestecat viata privata cu cea publica si a saturat spatiul mediatic". Pana in prezent, purtatorul de cuvant al presedintiei a spus ca "nu comenteaza", in replica la numeroasele intrebari ale jurnalistilor cu privire la zvonurile tot mai persistente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.