Un sondaj dat publicitatii sambata, facut de "Forsa", arata ca 24 la suta dintre germanii din Vest si 12 la suta dintre cei din Est vor sa se reconstruiasca Zidul Berlinului, care a despartit natiunea in doua in timpul razboiului rece. Rezultatele sondajului facut pe 2.000 de persoane reflecta animozitatile ce s-au nascut dupa unificarea din 3 octombrie 1990. Nemultumirile, si de-o parte, si de cealalta a fostului Zid, sunt legate de costurile reunificarii, de scaderea standardului occidental a nemtilor din Vest o data cu patrunderea pe piata muncii a "fratilor" din Est, precum si de haosul economic al acestora din urma.

Sondajul mai arata ca 47 la suta dintre nemtii din fosta RDG considera ca "Vestul a luat Estul ca pe o colonie", in timp ce 58 la suta din germanii de Vest spun ca "esticii au tendinta sa-si planga singuri de mila".


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.