Premierul conservator Costas Karamanlis a proclamat victoria formatiunii sale, care a obtinut aproape 42 % din voturi. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a felicitat telefonic pe premierul grec pentru succesul partidului sau. Dupa anuntarea primelor rezultate, sute de sustinatori ai dreptei s-au adunat la sediul Partidului Noua Democratie pentru a sarbatori victoria, potrivit Antena 3.

Premierul le-a multumit grecilor ca au oferit "un mandat clar" partidului sau Noua Democratie (ND). De asemenea, a adresat un gand "victimelor incendiilor catastrofale" ce au distrus zeci de mii de hectare de padure, culturi si sute de cladiri din Peloponez si Eubea.

Citeste si:

Cu putin inainte de declaratia lui Karamanlis, principalul sau rival, Georges Papandreou, liderul socialist al Pasok, si-a recunoscut infrangerea. "Poporul a decis, iar rezultatul nu ne este favorabil", a spus el, adaugand ca Pasok trece printr-o faza "critica" si ca el este principalul responsabil, informeaza NewsIn.

Dupa cum comenteaza analistii, socialistii, principalii adversaria ai Partidului Noua Democratie din Grecia, au fost incapabili de a specula nemultumirile populatiei, iar aceste alegeri ar putea avea urmari grave pentru formatiunea socialista.