Premierul conservator grec, Costas Karamanlis a castigat alegerile legislative anticipate din Grecia. Acest scrutin electoral s-a dovedit a fi o lupta extrem de dificila pentru Karamanlis, dupa criticile care au vizat guvernul, in urma incendiilor ce au devastat Grecia.

Premierul conservator Costas Karamanlis a proclamat victoria formatiunii sale, care a obtinut aproape 42 % din voturi. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a felicitat telefonic pe premierul grec pentru succesul partidului sau. Dupa anuntarea primelor rezultate, sute de sustinatori ai dreptei s-au adunat la sediul Partidului Noua Democratie pentru a sarbatori victoria, potrivit Antena 3.

Premierul le-a multumit grecilor ca au oferit "un mandat clar" partidului sau Noua Democratie (ND). De asemenea, a adresat un gand "victimelor incendiilor catastrofale" ce au distrus zeci de mii de hectare de padure, culturi si sute de cladiri din Peloponez si Eubea.

Cu putin inainte de declaratia lui Karamanlis, principalul sau rival, Georges Papandreou, liderul socialist al Pasok, si-a recunoscut infrangerea. "Poporul a decis, iar rezultatul nu ne este favorabil", a spus el, adaugand ca Pasok trece printr-o faza "critica" si ca el este principalul responsabil, informeaza NewsIn.

Dupa cum comenteaza analistii, socialistii, principalii adversaria ai Partidului Noua Democratie din Grecia, au fost incapabili de a specula nemultumirile populatiei, iar aceste alegeri ar putea avea urmari grave pentru formatiunea socialista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.