Unul din membrii cheie ai organizatiei exportatorilor de titei, OPEC, Kuweit, si-a dezvaluit amploarea rezervelor sale petroliere. Potrivit ministrului de resort, Mohammed al-Olaim, ele se ridica la 100 miliarde de barili.

Pana acum, experti independenti ai pietei mondiale a "aurului negru" estimasera aceasta bogatie a Kuweitului la 48-50 miliarde barili, iar rezervele confirmate la doar 24,5 miliarde. In virtutea noilor date, Kuweitul urca pe locul cinci dintre statele membre OPEC, cartel ce controleaza circa 40 la suta din productia mondiala de petrol.

Primul loc il detine Arabia Saudita, urmata de Iran, Irak si Emiratele arabe unite. Dupa cum remarca presa internationale, informatiile vizand rezervele Kuweitului au ajuns intamplator in mass-media. Chemat in parlament sa spuna adevarul pe aceasta tema, al-Olaim a prezentat un raport, al carui continut a devenit cunoscut mediului britanic de afaceri la numai cateva minute dupa citirea lui. Oricum ar fi, informatia survine in contextul numeroaselor prognoze pesimiste lansate in ultimele luni de centre de expertiza si evaluare economica, potrivit carora omenirea este amenintata, in urmatoarele doua decenii, de o grava penurie de titei, daca nu se reduce ritmul productiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.