In noul Cabinet palestinian, care a luat fiinta prin decret prezidential, nu figureaza nici un ministru-politician.
Dupa demiterea de catre presedintele Autoritatii Palestiniene Mahmoud Abbas a prim-ministrului Ismail Haniyeh si dizolvarea guvernului de uniune nationala, practic cele doua miscari politice invrajbite si-au impartit teritoriile palestiniene: Hamas taie si spanzura in Gaza, iar Fatah administreaza Cisiordania.

Noul Guvern de la Ramallah nu cuprinde nici un fruntas Fatah sau Hamas. "Guvernul de stare exceptionala" a putut lua fiinta dupa ce presedintele palestinian a semnat un decret care permite formarea unui asemenea guvern fara acreditarea Parlamentului. Premierul Salam Fayyad (55 de ani), cunoscut om de afaceri, independent, a fost numit prim-ministru, pastrand si portofoliile finantelor si politicii externe. El se bucura de sustinerea Statelor Unite si a Israelului. Abu Mazen (Mahmoud Abbas) a semnat, ieri, un decret prezidential prin care a scos in afara legii gruparea militara hamasnica "Brigazile Az A-Din El-Kassam".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.