Baza 86 Aeriana de la Fetesti va deveni baza mixta romano-americana, a anuntat, ieri, Teodor Atanasiu, ministrul Apararii Nationale, intr-o conferinta de presa. Toate locatiile alese de Pentagon in Romania vor fi amenajate de partea romana si vor fi inchiriate SUA pe o perioada de zece ani cu posibilitate de prelungire iar dupa expirarea contractului vor fi folosite de armata romana. Atanasiu a mai spus ca pana in 2007, in MApN vor fi doar 75 de functii de general din 107 cate sunt astazi.

El a adaugat ca exista un numar foarte mare de generali de justitie militara si in domeniul medical in detrimentul celor din structurile operative. In privinta dotarii cu avioane multirol, ministrul Apararii a precizat ca anul viitor se va organiza o licitatie internationala. Lupta impotriva coruptiei in armata reprezinta o prioritate pentru actualul ministru al Apararii, acesta declarand ca a schimbat deja pe seful Comandamentului Logistic (generalul maior Marin Maciuca) si pe seful Directiei Infrastructura si Domenii Militare (general maior Traian Pigui) intrucat existau anumite suspiciuni privind derularea unor contracte.

De asemenea, Atanasiu a dezvaluit faptul ca este posibil ca elemente din cadrul Batalionului de Forte Speciale, recent constituit in Statul Major General, sa participe in curand la operatiuni peste hotare. Acest lucru vine sa confirme afirmatiile presedintelui Basescu privind modificarea Strategiei de Securitate Nationala care vizeaza actiuni preventive, alaturi de aliati, in afara frontierelor tarii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.