Senatorul de culoare Barack Obama si-a inaugurat, marti, campania pentru obtinerea candidaturii democrate pentru presedintie.

Anuntul senatorului de culoare a reprezentat o lovitura mai mult pentru contracandidatii democrati decit pentru rivalii republicani, presind-o pe Hillary Clinton, senator democrat, sa se decida cit mai repede asupra propriei candidaturi. Desi sondajele il plaseaza pe Obama in spatele favoritei Hillary Clinton, analisti citati de "Financial Times" arata ca fosta prima doamna este dezavantajata de sprijinul dat politicii lui George W. Bush in Irak.

Mai multa diplomatie

Barack Obama a precizat ca va lua decizia finala asupra candidaturii pe 10 februarie 2007. Pentru tinarul senator democrat, retragerea trupelor americane reprezinta singura varianta viabila ramasa pentru politica americana in Irak. De altfel, Obama a cerut in Senat retragerea trupelor incepind cu 2007. El s-a pronuntat constant pentru infiintarea unei conferinte regionale in Orientul Mijlociu, care sa implice Siria si Iranul in procesul de stabilizare a Irakului. Pozitia lui Barack in privinta protectiei mediului respira un aer mai curat decit cea a republicanilor, incurajind modelul european al cumpararii dreptului de a emite noxe, fondurile rezultate urmind sa fie investite in proiecte ecologice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.