Papa Ioan Paul al II-lea va putea conduce Biserica chiar si fara sa vorbeasca, dar nu va parasi spitalul prea curand, a declarat, luni, cardinalul mexican Javier Lozano Barragan, ministrul sanatatii de la Vatican.

"Papa va putea conduce Biserica Romano-Catolica chiar si fara sa vorbeasca. Nu este o problema. Dar, deocamdata, nu ii vom permite sa paraseasca prea repede spitalul. In aceasta faza a convalescentei, trebuie sa fie foarte prudent si mai putin supus la presiuni. Sper ca nu se va mai intampla ca data trecuta", a declarat cardinalul Barragan, citat de ziarul La Repubblica, referindu-se la prima spitalizare, care a durat noua zile.

"Papa demonstreaza o forta iesita din comun. El raspunde bine la tratamente si se afla in stadiul de recuperare. Informatiile de la spital sunt optimiste, dar medicii vor decide cand va fi externat. Este cazul sa fim prudenti", a adaugat el. In opinia inaltului prelat mexican, Papa Ioan Paul al II-lea va continua sa conduca Biserica "deoarece este dotat cu o forta incredibila, cu o vointa iesita din comun si cu o luciditate extraordinara".

"Dincolo de infirmitati si de problemele de sanatate, Sfantul Parinte are spiritul unui tanar de 20 de ani", a afirmat el.

"Cuvantul demisie nu face parte din vocabularul Papei. Va merge inainte oricat va dori Dumnezeu, cu ajutorul Preasfintei Fecioare Maria", a conchis prelatul catolic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.