Candidata socialista la presedintia Frantei, Segolene Royal, a fost primita ieri la Beijing de vicepresedintele Zeng Qinghong, numarul cinci in ierarhia regimului chinez, care a lansat, dupa cum scriu agentiile internationale de presa, un adevarat "asalt de amabilitate" la adresa oaspestei sale.
"Este o mare placere sa va primesc in acest moment important pentru dumneavoastra si sa am placerea de a va cunoaste", a spus Zeng, membru in comitetul permanent al biroului politic al Partidului Comunist Chinez, la inceputul intrevederii desfasurata, partial, in prezenta ziaristilor. "Sunt foarte onorata de aceasta intrevedere", a raspuns Royal.

"Sunt aici pentru a cunoaste mai profund problemele acestei parti a lumii care evolueaza intr-un ritm uluitor. Si noi si voi dorim o lume multipolara, nu o hiperputere care sa decida pentru restul omenirii", a adaugat candidatul socialist inainte ca presa sa fie invitata sa paraseasca sala. Potrivit purtatorului sau de cuvant, Segolene Royal a abordat, printre altele, unele aspecte legate de constructia europeana, de dezvoltarea economica si mondializare, mediu inconjurator, dar si subiecte delicate precum "drepturile omului" si Tibetul. Potrivit televiziunii chineze, Zeng Qinghong a subliniat ca autoritatile tarii sale "acorda o mare importanta evolutiei relatiilor cu Franta". "In ce priveste lumea multipolara", a precizat la randul sau directorul de cabinet al pretendentei la presedintia franceza, "Beijing conteaza pe faptul ca Europa constituie unul din poli".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.