Ultranationalistul rus Vladimir Jirinovski, vicepresedintele Dumei de Stat, a declarat intr-un interviu ca Cernauti este un oras rus, dar Basarabia ar trebui retrocedata de Ucraina Romaniei, potrivit editiei electronice a postului Realitatea TV. "Ce inseamna Ucraina? Transcarpatia este a Rusiei, Cernauti este tot Rusia. Ar trebui sa dati inapoi Basarabia Romaniei!", a afirmat Jirinovski intr-un interviu pentru un ziar ucrainean.

Liderul ultranationalist este cunoscut pentru luarile de pozitie radicale si pentru limbajul neprotocolar, adesea violent, la adresa Ucrainei. Din iunie 2006, Jirinovski are interdictie de a intra in Ucraina, din cauza jignirilor repretate la adresa membrilor guvernului de la Kiev. Ultranationalistul rus a fost indignat de pozitia executivului de la Kiev, dar a declarat ca nu se va adresa justitiei pentru a contesta statutul de persona non grata in Ucraina.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.