Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a ales o cale inedita pentru un nou atac dur asupra politicii Casei Albe.

Liderul de la Teheran a dat publicitatii o scrisoare deschisa catre poporul american. El ii indeamna pe cetatenii Statelor Unite sa ceara retragerea trupelor americane din Irak si incetarea sprijinului Administratiei pentru Israel. Departamentul de Stat a calificat scrisoarea drept "un numar de relatii publice" care nu aduce nimic nou. Mahmoud Ahmadinejad nu este la prima corespondenta cu Statele Unite.

In luna mai, el i-a trimis presedintelui Bush o scrisoare de 18 pagini in care-i sugera "sa se intoarca la respectarea principiilor religioase". Mesajul a ramas fara ecou, asa ca de aceasta data Ahmadinejad s-a adresat direct celor pe care-i numeste "nobilii americani".

El gaseste multe asemanari intre americani si iranieni, "doua popoare inclinate spre bine si care resping nedreptatea".

"Fara indoiala, americanii nu sunt multumiti de comportarea Administratiei si i-au aratat-o la recentele alegeri", scrie presedintele, dovedind ca urmareste viata politica de peste Ocean.

Ahmadinejad propune ca trupele americane sa fie retrase din Irak, iar sumele "astronomice" destinate razboiului sa fie alocate "bunastarii si prosperitatii poporului american". Pe linia atacurilor sale violente la adresa Israelului, presedintele denunta "sprijinul acordat orbeste sionistilor de catre Administratia americana".

Scrisoarea nu mentioneaza in nici un fel programul nuclear iranian, principalul motiv al divergentelor cu Occidentul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.