Nicolas Sarkozy, presedintele partidului la putere in Franta, Uniunea majoritatii prezidentiale (UMP), a facut apel la o "ruptura" cu trecutul in politica franceza. Discursul sau, considerat in mare masura drept un start in cursa pentru presedintie, a fost rostit cu prilejul incheierii universitatii de vara a UMP, la Marsilia. Sarkozy s-a adresat tinerilor, despre care a spus ca ei au fost cei care au hotarit intotdeauna destinul Frantei, de la Revolutie pina la rezistenta din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. El le-a promis acestora o tara in care cei care vor munci din greu vor fi recompensati, in speranta ca va fi candidatul UMP la viitoarele alegeri prezidentiale din luna aprilie 2007. Discursul a fost primit cu puternice aplauze de catre tinerii prezenti, care au dat conferintei un aer de concert de rock.

"Da, tineri ai Frantei, totul este posibil. Totul este posibil, daca vreti. Si aici la Marsilia am venit sa va spun ca vrem acest lucru mai mult ca niciodata... mai mult decit a vrut acest lucru cineva vreodata", a subliniat Ni-colas Sarkozy. Corespondentii de presa spun ca scopul sau a fost de a-i cuceri pe tinerii alegatori sceptici care s-au indepartat, din cauza atitudinii sale dure din timpul revoltelor urbane de anul trecut.

Presedintele UMP a atacat fara menajamente valorile stingii incarnate de generatia lui mai `68, pe care a acuzat-o ca a instaurat "o rasturnare de valori si o gindire unica ale carei principale victime sint astazi tinerii". Printre propunerile sale se numara planuri pentru a veni in sprijinul tineretului studios si introducerea unui serviciu civil obligatoriu de sase luni pentru toti tinerii cu virste intre 18 si 30 de ani, "in orice activitate cu caracter de interes general". De asemenea, Sarkozy nu a omis sa-si prezinte ambitia de a reduce somajul cu 5% in cinci ani, in rindul populatiei active.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.