Presa spaniola scrie ca romanii si polonezii din Spania vor sa intre in politica, dar niciun partid nu si-a exprimat disponibilitatea sa-i "adopte". In mai 2007 sunt programate alegerile municipale, iar multi dintre imigrantii din Europa de est, reprezentati prin asociatii, ar dori sa candideze.
In Alcala de Henares (comunitatea autonoma Madrid), cu o populatie de 199.295 de locuitori, traiesc 31.887 de straini: 13.510 romani, 2.626 de polonezi si 1.803 columbieni. Comunitatile de romani si de polonezi pot aduna in total peste 16.000 de voturi, decisive intr-un municipiu in care Partidul Popular are un consilier in plus si unde un consilier echivaleaza cu aproximativ 3.000 de voturi. Polonezii, cetateni ai Uniunii Europene, vor avea dreptul sa voteze la alegerile municipale din 27 mai 2007.

La randul lor, romanii vor sa-si faca propriul partid, insa concetatenii lor din Alcala nu sustin acest proiect. Partidele spaniole prefera sa nu se pronunte. "Este inca prematur sa decidem includerea pe listele pentru Alcala a strainilor, nici macar nu am ales candidatul pentru postul de primar", au declarat surse socialiste.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.