Cel putin cinci ecuadorieni au murit, peste 60 de persoane au fost date disparute si alte zeci au fost internate in spital cu arsuri grave, dupa ce vulcanul Tungurahua, din sudul Ecuadorului, a erupt pe neasteptate si a incendiat cinci sate aflate in apropiere. Desi craterul vulcanului este situat la o altitudine de 5.029 de metri, din cauza depunerilor de cenusa, aproximativ 20.000 de hectare de teren cultivat au fost distruse in citeva ore. In orasul Riobamba, cel mai apropiat de zona calamitata, au fost organizate echipe de salvare, pentru a coordona evacuarea celor peste 10.000 de persoane afectate de eruptie.

Vulcanul Tungurahua a mai erupt anul acesta pe 14 iulie, lasind peste 10.000 de oameni fara locuinte si acoperind zeci de mii de hectare cu cenusa. Conform specialistilor, eruptia de ieri a fost mai puternica decit cea din iulie si, in consecinta, sinistrul a afectat si alte localitati, mai indepartate.

Presedintele Ecuadorului, Alfredo Palacio, si opt dintre ministrii ecuadorieni au venit la fata locului in urmatoarele ore dupa eruptie, iar armata a participat la evacuarea celor 3.200 de persoane izolate din cauza incendiilor.

Postul de televiziune CNN a transmis imagini live din Ecuador, prezentind satele in flacari si relatind ca la 18 ore de la eruptie aerul din zona era inca irespirabil. Eruptia ar putea dura citeva zile sau citeva saptamini.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.