Razboiul din Liban pune capat planurilor de trasare a granitelor Israelului in viitorul apropiat

Premierul israelian Ehud Olmert a declarat ca, avind in vedere urmarile razboiului din Liban si efectele negative asupra populatiei din nordul tarii, planul sau de retragere a coloniilor din Cisiordania nu se mai afla intre prioritatile guvernului. Olmert a spus ca discutarea in acest moment a planurilor de retragere nu ar fi "potrivita".

Olmert a cistigat alegerile din primavara pe baza promisiunii ca va continua politica inceputa de fostul premier Ariel Sharon, cel care a si infiintat Kadima. Olmert, urmind linia lui Sharon, a promis ca, in timpul mandatului sau, va trasa granitele Israelului, in mod unilateral, in lipsa unor negocieri productive cu palestinienii. Planurile sale includeau retragerea, in cursul acestui an, din unele zone ale Cisiordaniei, in care colonistii israelieni erau izolati. Retragerea din Fisia Gaza, ordonata de premierul Sharon, reprezentase anul trecut un succes de proportii.

Sustinatorii dau inapoi

Renuntarea, cel putin pentru moment, la retragerea din Cisiordania are ca motiv, pe linga necesitatea concentrarii pe problemele din nord, teama de a nu crea o noua zona din care Israelul sa poata fi atacat, eventual cu sprijin din exterior.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.