In calitatea lui de principal aliat al gruparii siite Hezbollah, Iranul poate ataca Israelul la 22 august. SUA trebuie sa se astepte, la randul lor, la asemenea lovituri din partea republicii islamice. Nimic nu poate oprim noul regim de la Teheran, nici chiar moartea propriului popor, urmare a unei riposte. Este concluzia politologului american Bernard Lewis.
Intr-un ultim articol publicat, ieri, de "The Wall Street Journal", cunoscutului analist, considerat unul din marii experti in lumea musulmana, sustine ca 22 august este ziua cand Iran ar putea declansa un mare razboi, inclusiv nuclear. De ce atunci? Este data expirarii ultimatumului ONU pentru ca Teheranul sa puna capat activitatilor sale atomice.

"Exista o serioasa diferenta intre Iran si alte state posesoare de armament nuclear. Diferenta care consta in viziunea apocaliptica asupra lumii de catre actualii lideri de la Teheran", sustine Lewis in lucrarea intitulata "22 August". In opinia lui, "fraza este, de regula, folosita pentru a explica faptul ca teroristii islamisti nu sunt chinuiti de mustrari de constiinta atunci cand distrug, odata cu tintele indicate, si multe vieti de oameni nevinovati". Musulmanii siiti, scrie mai departe politologul american, "asteapta de mult venirea asa-numitului , care le va aduce in ultima lor batalie victoria binelului asupra raului". Dupa toate probabilitatile, nota Lewis, "presedintele Mahmoud Ahmadinejad si sustinatorii lui cred ca acest moment a venit si ca ultima batalie a inceput deja. Se pare ca aceasta lupta are si o data fixa. Este 22 august".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.