Budapesta sustine folosirea drapelului secuiesc, anunta Ministerul ungar de Externe, care considera ca solutia la problema privind simbolurile minoritatilor este "in mainile Romaniei".

Ministerul ungar de Externe: Budapesta sustine dreptul comunitatii maghiare de a folosi steagul secuiesc (Imagine: Vargyasi Levente/ Mediafax Foto)
Solutia in problema interzicerii simbolurilor grupurilor minoritare este "in mainile Romaniei", a comunicat Ministerul ungar de Externe.

Comunitatea maghiara are dreptul sa utilizeze propriile simboluri, iar, in acest context, Ungaria sustine folosirea drapelului secuiesc, precizeaza diplomatia ungara, informeaza MTI, citata de MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, pozitia Ungariei a fost prezentata de ambasadorul ungar din Bucuresti Ministerului roman al Afacerilor Externe. Conform MTI, ambasadorul Fuzes Oszkar a subliniat ca actuala pozitie corespunde cu practici precedente, precum si cu legislatia romaneasca si europeana.

Ponta si scandalul steagului secuiesc: Nu acceptam de la nimeni obraznicii

Scandalul steagului secuiesc starneste reactii atat de la lideri maghiari din afara granitelor, cat si din mediul politic intern. Seful CJ Harghita, Borboly Csaba (UDMR), sustine ca maghiarii sunt "lezati de drepturi", intrucat nu este corect "ca 39 de judete sa poata avea un steag si judetele Harghita si Covasna (...) sa nu aiba acelasi drept", adaugand ca asteapta un raspuns in acest sens de la premierul Victor Ponta.

Scandalul steagului secuiesc continua. MAE: Declaratiile lui Zsolt Nemeth, inacceptabile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.