Compania aeriana japoneza All Nippon Airways (ANA) a decis sa opreasca la sol toate aparatele sale Boeing 787 Dreamliner dupa o noua problema la o baterie care a dus la o aterizare de urgenta miercuri in Japonia.

Conform televiziunii, compania suspenda pentru moment utilizarea aparatului implicat in incident precum si a celorlalte 16 aeronave pe care le exploateaza in mod uzual pe cursele interne si internationale.

ANA a fost prima companie care a primit si exploatat aparatele Boeing 787 al carui prim exemplar a fost livrat la sfarsitul lui 2011. Aceasta a comandat in total 66, insa inca nu le-a primit pe toate.

Ulterior, compania aeriana Japan Airlines (JAL) a decis, de asemenea, sa retina la sol in cursul zilei de miercuri cele sapte aparate Boeing 787 Dreamliner pe care le detine, scrie MEDIAFAX.

"Am suspendat exploatarea acestui aparat miercuri", a declarat un purtator de cuvant.

Doua dintre cele sapte Boeing 787 sunt deja oprite la sol de saptamana trecuta din cauza problemelor tehnice intalnite in succesiune rapida: un incendiu pornit de la o baterie si doua scurgeri de carburant.

JAL exploateaza pentru moment aeronavele Dreamliner doar pentru curse internationale. Suspendarea zborurilor decisa pentru miercuri, insa nu si pentru zilele urmatoare, va afecta zborurile Tokyo-Moscova, Tokyo-Singapore, Tokyo-San Diego si Tokyo-Boston, a precizat compania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.