Diplomatia americana l-a acuzat luni pe presedintele sirian Bashar al-Assad ca este un lider "inuman" si "irational", in timp ce ONU estimeaza ca 60.000 de persoane au fost ucie in Siria in cele 21 de luni de conflict.

"Cu titlu personal, eu consider cu siguranta ceea ce a facut el drept o personificare a Raului", a raspuns purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, care a fost intrebata daca Statele Unite considera ca presedintele sirian reprezinta "Raul".

"Este dincolo de brutalitate. Ceea ce a facut el poporului sau este inuman", a insistat diplomatul american, considerand ca Assad este "unul dintre actorii cei mai violenti de pe scena internationala din prezent".

"Nu cred ca cineva vinovat de crime impotriva poporului sau ar putea fi considerat rational in sensul uman al termenului", a adaugat Nuland, scrie MEDIAFAX.

Departamentul de Stat a calificat, duminica, solutia politica expusa de Assad pentru iesirea Siriei din razboi civil drept "rupta de realitate", cerand inca o data demisia sefului statului sirian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.